back

Засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді

19 квітня 2019

У Ріпкинській районній державній адміністрації сьогодні, 19 квітня, відбулося чергове засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді.

Відкриваючи засідання, головний спеціаліст відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту районної державної адміністрації Петро Транківський наголосив на тому, що державна політика в сфері національно-патріотичного виховання є пріоритетною та особливо актуальна в умовах сьогодення.

Учасники зібрання обговорили заходи до Дня пам’яті та примирення і 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Головний спеціаліст загального відділу, організаційної роботи та контролю апарату районної державної адміністрації Галина Білан детально поінформувала про заплановані заходи у районі, зокрема - мітинги-реквієми, покладання квітів, виставка «Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори».

Щодо організації призову на строкову військову службу у квітні – червні 2019 року поінформувала головний спеціаліст відділення призову Ріпкинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Оксана Жовток. Вона повідомила про планові завдання та проблемні питання в ході призовної компанії.

По третьому питанню слухали художнього керівника районного будинку культури Альону Ширай, яка розповіла про роботу районного будинку культури в напрямку національно – патріотичного виховання молоді.

Щодо організації та проведення районного етапу обласного національно-патріотичного заходу «Я-патріот» поінформував Петро Транківський. Зокрема він зазначив, що районний етап відбудеться 22 травня 2019 року на стадіоні «Колос» смт Ріпки. Планується участь учнів 8-10 класів з 9 – ти закладів загальної середньої освіти району. За результатами заходу сформується команда району, яка братиме участь в обласному етапі у вересні місяці.

У ході засідання присутні проаналізували проведення інформаційно-просвітницьких, культурологічних заходів, націлених на популяризацію національної духовно-культурної спадщини та патріотичне виховання молоді.










Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації