back

ЛЮДИ! ПРОСИМО ВАС! НЕ ПАЛІТЬ ТРАВУ!!!

10 квітня 2019

Весняно-літній період недарма вважається найбільш пожежонебезпечним.

Саме в цей час збільшується кількість пожеж в екосистемах. Основними причинами виникнення пожеж в цей період є необережне поводження з вогнем, пустощі дітей з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при спалюванні сміття тощо. Багато людей займається нині прибиранням територій своїх господарств, спалюють траву та сміття, але деякі роблять це з порушенням правил пожежної безпеки, залишають вогнища без нагляду, що призводить до розповсюдження вогню на житлові та господарські будівлі, поля сільгосппідприємств та у ліси.

З настанням першого тепла тільки за два тижні квітня 2019 року (з 1 по 8 квітня) в Ріпкинському районі виникло двадцять пожеж сухої рослинності загальною площею 120,5 га.

Так, 1 квітня 2019 року до Ріпкинського РВ УДСНС надійшло повідомлення про пожежу сухої рослинності в с. Звеничів. Внаслідок пожежі вогнем знищено 8 га сухої рослинності та чагарники, господарчу споруду, яка не експлуатується. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленою особою.

2 квітня 2019 року до Ріпкинського РВ УДСНС надійшло повідомлення про пожежу сухої рослинності в смт Любеч, провулок Гагаріна. Внаслідок цієї пожежі вогнем знищено 15 га сухої рослинності та чагарники. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленою особою.

4 квітня 2019 року до Ріпкинського РВ УДСНС надійшло повідомлення про пожежу сухої рослинності в с. Малий Зліїв. Внаслідок пожежі вогнем знищено 8 га сухої рослинності та чагарники, господарчу споруду, яка не експлуатується, нежитловий будинок, пошкоджено житловий будинок та господарчу споруду. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленою особою.

5 квітня 2019 року до Ріпкинського РВ УДСНС надійшло повідомлення про пожежу сухої рослинності в с. Мутичів, внаслідок чого вогнем знищено 5 га сухої рослинності та чагарники, дах та перекриття господарчої споруди, яка не експлуатується. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленою особою.

7 квітня 2019 року до Ріпкинського РВ УДСНС надійшло повідомлення про пожежу сухої рослинності в с. Скитьки, внаслідок якої вогнем знищено 20 га сухої рослинності та чагарники. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленою особою.

7 квітня 2019 року до Ріпкинського РВ УДСНС надійшло повідомлення про пожежу сухої рослинності біля с. Неданчичі, внаслідок якої вогнем знищено 20 га сухої рослинності та чагарники, житловий будинок та дві господарчі споруди по вул. Даутова, 1, господарчу споруду по вул Даутова, 2, пошкоджено житловий будинок та господарчу споруду по вул. Даутова, 11, пошкоджено дачний будинок по вул. Даутова, 5, пошкоджено господарчу споруду по вул Титова, 152, пошкоджено дачний будинок по вул. Титова, 155. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем під час випалювання сухої рослинності невстановленою особою. Збиток встановлюється.

Також, підрозділами ДСНС Ріпкинського району були ліквідовані загоряння сухої трави на території Губицької, Задеріївської, Сиберізької, Петрушівської, Красківської Неданчицької сільських рад та Замглайської, Любецької, Радульської селищних рад загальною площею 58 га.

Причиною всіх цих пожеж є НЕОБЕРЕЖНЕ ПОВОДЖЕННЯ З ВОГНЕМ.

ПІДПАЛЮЄШ СУХУ ТРАВУ: ПАМ'ЯТАЙ, ЩО ПОЖЕЖНИХ МАШИН МОЖЕ БУТИ НЕДОСТАТНЬО ДЛЯ ГАСІННЯ ТВОГО БУДИНКУ!!!


















За повідомленням Ріпкинського РВ УДСНС
України в Чернігівській області