back

У Ріпках презентували виставку «Донбас»: переPROчитання образу»

08 квітня 2019

Експозицію інформаційно-просвітницьких стендів «Донбас»: переPROчитання образу» у Ріпкинському районному будинку культури сьогодні, 8 квітня, презентувала завідувач Ріпкинського районного історико-краєзнавчого музею Оксана Захарова-Забаровська.

У відкритті виставки взяли участь заступник голови райдержадміністрації Світлана Тризна, начальник відділу культури і туризму РДА Іван Атрощенко, громадськість.

Експозиція, підготовлена Українським інститутом національної пам’яті, містить маловідомі матеріали з фондів Центрального державного архіву громадських об’єднань України, Галузевого державного архіву СБУ, а також документи з Державного архіву Донецької області.

Стенди експозиції покликані популяризувати історію краю та сприяти зміцненню національної єдності, утвердженню патріотизму, відновленню і збереженню національної пам’яті, розвитку національної свідомості. Проект є надзвичайно важливим для формування в українському публічному просторі візії Донбасу як невід’єдної частини України, без реінтеграції якої неможливі ані консолідація української політичної нації, ані Соборна Держава.

- Для створення виставки Українським інститутом національної пам’яті та Національним музем історії України проведена велика і кропітка робота. Історія Донбасу - це історія України. А ми і наші діти повинні знати і пам'ятати свою історію, - зазначила заступник голови РДА Світлана Тризна.

Український інститут національної пам’яті та Національний музей історії України підготували виставку «Донбас: переPROчитання образу», яка спростовує російські і радянські міфи про особливий статус Донбасу як окремого антиукраїнського регіону. Переглянути матеріали виставки можна за посиланням.

Виставка діятиме в Ріпкинському районному будинку культури (смт Ріпки, вул. Соборна, 89) до 12 квітня. А потім упродовж року експонуватиметься в усіх районних центрах області.
















Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації