back

Ефективність освітянської реформи - якість і доступність освіти, - Геннадій Поляк

05 квітня 2019

Про окремі аспекти роботи закладів загальної середньої освіти в умовах Нової української школи, організоване завершення 2018-2019 навчального року говорили сьогодні, 5 квітня, на нараді керівників закладів загальної середньої та дошкільної освіти Ріпкинщини, яка відбулася у Ріпкинському районному центрі дитячої та юнацької творчості.

Участь у заході взяли голова райдержадміністрації Геннадій Поляк та заступник голови РДА Світлана Тризна.

На Ріпкинщині успішно стартувала Нова українська школа. 189 першокласників оцінили освітні новинки. До речі, Ріпкинська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 продовжує відпрацьовувати пілотне впровадження нового державного стандарту початкової школи у рамках реформи «Нова українська школа». Учні других класів навчаються за новими навчальними програмами.

У Ріпкинському районі на сьогодні функціонують 13 закладів загальної середньої освіти, з яких Ріпкинська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 визначена опорним закладом, облаштовано 2 медіатеки (у Ріпкинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 та Ріпкинській гімназії імені Софії Русової) та прийнято рішення районної ради про створення інклюзивно-ресурсного центру, що дозволить повністю задовольнити потребу в наданні освіти дітям з особливими освітніми потребами.

- Реформа освіти в Україні є пріоритетною, бо освіта – це інвестиції держави в майбутнє. Реформу підтримано значним фінансовим ресурсом, у тому числі на засадах співфінансування з місцевими бюджетами. Місія нової української школи – допомогти розкрити та розвинути здібності, таланти і можливості кожної дитини на основі партнерства між учителем, учнем і батьками. Ми повинні побудувати доступне і якісне освітнє середовище. 3 квітня КМУ прийняв рішення спрямувати 500 мільйонів гривень для закупівлі шкільних автобусів і машин для для інклюзивно-ресурсних центрів. Також цьогоріч планується поповнити освітню галузь 2 новими шкільними автобусами, - зазначив голова райдержадміністрації Геннадій Поляк.

У ході наради присутні обговорили низку робочих питань, зокрема організацію районного свята «Сузір’я талантів», районного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), підготовку до літнього оздоровчого періоду у закладах дошкільної освіти.

 








 

 

 


Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації