back

Щодо Урядової програми реімбурсації «Доступні ліки»

05 квітня 2019

З 1 квітня 2019 року Урядова програма реімбурсації «Доступні ліки» переходить в адміністрування Національної служби здоров’я України.

7 березня НСЗУ почала активну роботу з підписання договорів з аптечними закладами. Станом на 29 березня 2019 року більше 4800 аптек та аптечних пунктів залучені до відпуску лікарських засобів за програмою з 1 квітня 2019 року. Перехід програми до НСЗУ дозволить пацієнтам отримувати ліки за електронними рецептами у будь-якій аптеці в Україні, яка має договір з НСЗУ, без прив’язки до місцевості, де рецепт був виписаний.

З 1 квітня забезпечення населення лікарськими засобами за Урядовою програмою реімбурсації «Доступні ліки» відбуватиметься виключно за електронними рецептами, що виписані в електронній системі охорони здоров’я. Електронний рецепт зможе виписати сімейний лікар тільки в тому разі, якщо з ним укладено декларацію про медичне обслуговування. Хто до цього часу не підписав декларацію з сімейним лікарем, на жаль, не зможе долучитися до Урядової програми «Доступні ліки».

Відпуск медичних препаратів за програмою реімбурсації будуть здійснювати аптечні заклади ТОВ «Ліки України» в смт Ріпки, смт Любеч та смт Добрянка та аптека №56 мережі аптек «Бажаємо здоров’я» в смт Ріпки.

Заклади первинної медичної допомоги готові виписувати рецепти в електронній системі з 1 квітня 2019 року.

Аптечні заклади з технічних причин поки-що не готові проводити відпуск медикаментів за Урядовою програмою реімбурсації «Доступні ліки» (не готове програмне забезпечення).

Виписані рецепти можна буде отоварити в аптечних закладах м. Чернігова (адреси аптек розміщені на сайті НСЗУ).


За повідомленням КНП «Ріпкинський районний центр
первинної медико-санітарної допомоги»