back

Жінки, знайте свої права!

12 березня 2019

Про реалізацію прав та інтересів сучасної української жінки говорили сьогодні, 12 березня, під час засідання за "круглим столом" жінки - керівники та представниці управлінь, відділів районної державної адміністрації, районних організацій, сільські, селищні голови, секретарі сільських, селищних рад.

Відкрила та вела засідання заступник голови РДА Світлана Тризна.

Захід проводиться в рамках регіональної інформаційно-просвітницької акції «Жінки – знайте свої права». Засновниками акції є обласна організація Спілки жінок України, Федерація профспілкових організацій за підтримки Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації. Акція проходить щороку в лютому-березні на виконання законів України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні», «Про запобігання та протидію домашньому насильству», «Про протидію торгівлі людьми».

Основна мета заходу – активізація роботи щодо підвищення рівня обізнаності жінок щодо їх прав, поінформованості щодо шляхів попередження та інструментів протидії дискримінації за ознакою статі, забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, попередження та зупинення усіх форм насильства стосовно жінок і дітей, розвитку жіночого лідерства у всіх сферах та на всіх рівнях.

Заступник голови райдержадміністрації Світлана Тризна наголосила на необхідності формування ефективної державної політики щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

- Жінка в сучасному світі поєднує багато соціальних ролей. Органи виконавчої влади та місцевого самоврядування повинні дбати, щоб економічні, юридичні, соціальні та інші права жінки не порушувалися, - звернулася вона до учасників зібрання.

Учасники "круглого столу" обговорили питання монетизації субсидій та урядового проекту "Муніципальна няня", надання первинної медико-санітарної допомоги населенню, насильства в сім’ї, як захистити себе та родину, вчасного виконання рішення суду та уникнення зайвих обмежень, створення патронатних сімей.

Також присутні переглянули відеролики про насильство.












Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації за повідомленням відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту РДА