back

Заступник голови РДА Світлана Тризна обговорила урядові реформи з бібліотечними працівниками

01 березня 2019

Впровадження реформ у районі та державі обговорила сьогодні, 1 березня, заступник голови райдержадміністрації Світлана Тризна із бібліотечними працівниками Ріпок.

Вона поінформувала присутніх про соціально-економічні здобутки району у 2018 році, зокрема розповіла про впровадження реформи децентралізації, новітні освітні, медичні реформи та зазначила, що реформування направлене на покращення життя людей, на оновлення та зміцнення матеріального забезпечення закладів.

На сьогодні користувачів обслуговують 27 масових бібліотек, з них - 2 районні: одна для дорослих і одна дитяча бібліотека, 4 - селищних, в тому числі одна дитяча в смт Добрянка та 21 сільських бібліотеки. В бібліотечних закладах району працюють 35 працівників.

Зокрема протягом 2018 року бібліотеками району обслуговано 10 тисяч 412 читачів, видано літератури 216 тисяч 395 примірників. До послуг відвідувачів бібліотек 261 тисяч 84 примірники художньої, довідкової, науково-популярної та галузевої літератури.

У 2018 році фонд бібліотек району поповнився на 1666 примірників книг та 818 примірників періодичних видань на загальну суму 122,8 тисячі гривень.

На початку 2019 року до фондів бібліотек району завдяки програмі «Українська книга» надійшло 522 примірники нової сучасної української та зарубіжної літератури на суму близько 60 тисяч гривень, що стало значною інформаційною підтримкою в оновленні книжкових фондів наших бібліотек.

З метою загального доступу до бібліотеки як центру інформації функціонує сайт бібліотеки, де розміщуються документи, фото, інформація про найцікавіші заходи, проведені в бібліотеці та за її межами, календарі знаменних та пам’ятних дат. Також тут є інформація про відділи бібліотеки, напрямки роботи, видавничу діяльність, контакти тощо. Також районна бібліотека для дорослих має влану сторінку у соціальній мережі Facebook, інформація про проведені заходи регулярно висвітлюється на сайті Ріпкинської районної адміністрації.

Завдяки наявності в районній бібліотеці для дорослих комп’ютерного обладнання, є можливість видавати власні друковані матеріали. Це, в основному, рекламні листівки, буклети, малі форми бібліографії.

У 2018 році дещо зміцнилася матеріальна база сільських та селищних бібліотек району. В Ріпкинській районній бібліотеці для дорослих проведено ремонт вбиральні та сходів другого поверху на суму 50,8 тисячі, проведено внутрішній косметичний ремонт у Замглайській селищній бібліотеці, в Олешнянській сільській бібліотеці відремонтовано ганок на суму 9,8 тисячі гривень.












Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації