back

Жителі Великої Вісі обговорили проблемні питання на загальних зборах

27 лютого 2019

У приміщенні сільського клубу сьогодні, 27 лютого, активні жителі Великовіської громади зібрались на загальні збори громадян.

Участь у сходах громадян взяли заступник голови райдержадміністрації Світлана Тризна, керівник апарату Тетяна Кухаренко та начальник Ріпкинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Дадаш Дадашев.

Сільський голова Ірина Костирко прозвітувала перед громадою про виконання бюджету у 2018 році, роботу виконавчого комітету та здійснені заходи щодо покращення благоустрою території та використаня коштів.

Зокрема вона зазначила, що у 2018 році завершено роботи по освітленню вулиць населених пунктів, на проведення цих робіт використано 83,8 тисячі гривень коштів бюджету. На придбання огорожі для Братської могили у Звеничеві витрачено 15,2 тисячі гривень.

Заступник голови райдержадміністрації Світлана Тризна поінформувала присутніх на зборах про соціально-економічний розвиток району та здобутки у 2018 році, зокрема розповіла про впровадження реформи децентралізації, освітньої та медичної реформ в районі.

Посадовець також роз’яснила принципи урядової медичної реформи, вказавши не лише на значне збільшення оплати праці лікарів, а й на перспективи будівництва нових сільських амбулаторій, покращення матеріально-технічної бази медичних установ, ряд безоплатних послуг для пацієнтів та як результат – покращення стану надання медичної допомоги. Вона зазначила, що в районі реалізується програма "Доступні ліки", наразі проводиться укладання договорів з сімейними лікарями, вже уклали договори 19500 осіб (73%) та закликала жителів укладати декларації з сімейними лікарями.

Вона зазначила, завдяки реформам ми нарешті маємо певні конкретні результати. Заступник голови РДА наголосила на об'єднанні в територіальну громаду, адже державна влада, в рамках реформи децентралізації, надала органам місцевого самоврядування однакові умови для розвитку, передавши більше повноважень і податкових надходжень на місця, що дасть можливість розвитку у громаді таких пріоритетних напрямків, як освіта, медицина, культура, житлово-комунальне господарство.

Принагідно Світлана Тризна за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну життєву позицію та з нагоди 50-річчя від дня народження вручила Почесну грамоту районної державної адміністрації ЛИЗОГУБ Аллі Володимирівні, завідуючій Великовіською сільською бібліотекою.

Про свою депутатську діяльність та надання комплексу соціальних послуг жителям сільської ради ТОВ "ЧІМК" доповів депутат районної ради, керуючий відділенням №2 ТОВ "ЧІМК" Олександр Симончук.

Начальник Ріпкинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Дадаш Дадашев, інформуючи про епізоотичну ситуацію в районі зазначив, що наразі вона стабільна і контрольована та наголосив на необхідності профілактики захворювань тварин на сказ, лейкоз, вузликовий дерматит та АЧС.

Жителі громади, спілкуючись із представниками влади, порушували питання щодо незадовільної роботи відділення укрпошти, відсутності необхідних товарів під час роботи виїзної торгівлі, ремонту пам'ятників.
















Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації