back

Світлана Тризна зустрілася із медичними працівниками ФАПів

26 лютого 2019

Заступник голови райдержадміністрації Світлана Тризна сьогодні, 26 лютого, зустрілася із фельдшерами ФАПів Ріпкинщини.

- Розвиток громад стає можливий завдяки виваженій державній політиці у реформі децентралізації, котра перш за все приносить фінансову незалежність та збільшує власні надходження бюджетів ОТГ у рази, - зазначила Світлана Тризна.

Вона пояснила присутнім принципи основних державних реформ та зазначила, що в районі реформування проводиться в усіх галузях, і в медичній також. Впровадження новітніх реформ в освіті та медицині суттєво змінюють якість навчання дітей, отримання медичних послуг.

КЗ "Ріпкинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги" реорганізовано в комунальне некомерційне підприємство «Ріпкинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», яке фінансується, головним чином, Національною службою здоров’я України.

Медичну допомогу на засадах загальної практики - сімейної медицини надають в Ріпкинському районі 3 амбулаторії загальної практики-сімейної медицини - Ріпкинська, Любецька та Добрянська, 47 фельдшерсько-акушерських пунктів, які входять до складу КНП «РРЦПМСД».

В районі працює 9 лікарів загальної практики-сімейної медицини, які обслуговують 17538 жителів району (65,6% всього населення району). Наразі продовжується підписання декларацій населення району на медичне обслуговування з сімейними лікарями. Вже декларації підписали 19555 осіб, що складає 73% від усього населення району.

В районі діє урядова програма «Доступні Ліки». Медикаменти реалізують 4 аптечні заклади ТОВ «Ліки України» Чернігівської обласної ради: 2 - в смт Ріпки, 1 - в смт Любеч, 1 - в смт Добрянка, також аптечний заклад в смт Ріпки ПП «Світ здоров’я» та аптечний заклад в смт Ріпки мережі аптек «Бажаємо здоров’я».

Всі заклади КНП «РРЦПМСД» підключені до мережі Інтернет, забезпечені комп’ютерним обладнанням та оргтехнікою на 75%.

За рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток окремих територій придбано комплекти медичного обладнання для Добрянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, Радульського, Сиберізького та Новояриловицького пунктів здоров'я на суму 50 тисяч гривень.

Заступник начальника управління соціального захисту населення РДА Валерій Кононенко поінформував присутніх про новітні урядові проекти - монетизацію субсидій та «Муніципальна няня».

Під час зустрічі посадовці відповіли на питання присутніх.










Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації