back

У Ріпках відкрито дві сучасні медіатеки

26 лютого 2019

Відтепер у Ріпкинській гімназії імені Софії Русової та Ріпкинській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 є новітній інтерактивний простір для дітей - медіатеки.

Особливістю медіатеки є мультифункціональність - можливість навчання самостійно чи в групі, навчання за сучасними інтерактивними методиками та освоєння нових комп’ютерних програм і технологій.

В урочистому відкритті сьогодні, 26 лютого, взяли участь начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький, виконуючий обов’язки голови районної державної адміністрації Олександр Андрушко, голова Ріпкинської районної ради Роман Шупель, начальник відділу освіти районної державної адміністрації Леонід Багмут.

Медіатеки створено за ініціативи райдержадміністрації та керівництва закладів освіти. На придбання меблів та комп’ютерного обладнання для медіатек з районного бюджету виділено 400 тисяч гривень.

- Дуже приємно, що на Ріпкинщині запрацювали медіатеки. Це - інтерактивний простір для розвитку наших дітей. Тут вони можуть спілкуватися і навчатися не лише за підручниками, а й з використанням сучасних методів - комп'ютера та інтернету, - зазначив виконуючий обов’язки голови РДА Олександр Андрушко.

Микола Конопацький акцентував на тому, що медіатека – це ще один крок до створення сучасного освітнього середовища, яке відповідає вимогам Нової української школи та європейським освітнім стандартам.

У рамках зустрічі з колективами закладів загальної середньої освіти Микола Конопацький зосередив особливу увагу на тому, що Нова українська школа – це школа, до якої приємно ходити учням, де прислухаються до їхньої думки, вчать критично мислити, бути відповідальними громадянами, це освіта нових сенсів, дитиноцентризму, поваги до кожної людини, практикоорієнтована, безпечна і дружня до дитини.

Також під час візиту керівники оглянули матеріально-технічну базу закладів, стан впровадження реформи «Нова українська школа», обговорили питання оптимізації мережі закладів освіти, окреслили напрямки у 2019 році щодо ремонтно-відновлювальних робіт, ефективної реалізації цілей і завдань стосовно покращення матеріально-технічної бази та вдосконалення освітнього процесу.









 
 


 
 
















 
 
 
 
 




 
 
 
 



Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації