back

Про проблеми громади на загальних зборах у Замглаї

21 лютого 2019

Загальні збори громадян за місцем проживання є формою їх безпосередньої участі у вирішенні питань місцевого значення.

Згідно законодавства сільський, селищний голова не рідше одного разу на рік звітує про свою роботу перед територіальною громадою, традиційно на загальних зборах.

Тож учора, 20 лютого, загальні збори громадян відбулися у Замглаї. Райдержадміністрацію на заході представляли в.о. голови райдержадміністрації Олександр Андрушко та заступник голови РДА Світлана Тризна, також до зборів долучилися керівники районних служб та установ.

Замглайський селищний голова Олександр Красківський прозвітував про виконання Програми економічного і соціального розвитку території у 2018 році та завдання на 2019 рік .

Про роботу комунальної сфери у селищі доповів директор комунальних підприємств "Замглайводоканал" та «Замглай ЖЕД» Юрій Міщенко.

Під час виступів керівників районних служб жителі громади порушували питання децентралізації та об'єднання в ОТГ, роботи виробничої бази та будівництва газонаповнювальної станції, щодо перевезення пасажирів на маршруті Замглай-Ріпки ранковим рейсом, ремонту дорожнього покриття, надання субсидії, благоустрою, обслуговування багатоповерхівок, тарифів за комунальні послуги, пенсійного забезпечення, монетизації субсидій тощо.

В.о. голови РДА Олександр Андрушко у своїй промові поінформував про соціально-економічний розвиток району та здобутки у 2018 році, зокрема наголосив, що у 2018 році на розвиток соціальної інфраструктури Замглаю з державного бюджету виділено 2,2 мільйона гривень субвенції на соціально-економічний розвиток території. Окремо ознайомив присутніх з епізоотичною ситуацією в районі та звернув увагу на необхідності профілактики захворювань тварин на сказ, лейкоз, вузликовий дерматит та АЧС.

Олександр Андрушко зазначив, що зараз в Україні відбувається реформа децентралізації - передача повноважень та фінансів від державної влади якнайближче до людей - органам місцевого самоврядування. В основу цієї політики закладено положення Європейської хартії місцевого самоврядування та найкращі світові стандарти суспільних відносин у цій сфері. Кожен житель села має право на сучасну медицину й освіту, доступні та якісні адміністративні, комунальні, соціальні послуги, гарні дороги, чисті й освітлені вулиці. Але люди можуть впливати на якість цих послуг лише тоді, коли відповідальні за їх надання знаходяться близько. Найближчою до людей владою є органи місцевого самоврядування: сільські, селищні ради та їхні виконкоми. Отже саме вони повинні мати широкі повноваження і достатньо коштів, щоб бути спроможними вирішувати усі місцеві питання і нести за це відповідальність.

 


















 

 

 


Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації