back

Олександр Андрушко зустрівся з лідерами шкільного самоврядування району

19 лютого 2019

Учнівська молодь – прогресивна частина суспільства, від активної участі у громадських справах, суспільних перетвореннях якої значною мірою залежить майбутнє нашого району і держави.

Виховання свідомого підростаючого покоління, активних громадян суспільства з шкільних років, спонукання до творчої праці, залучення до різноманітних проектів та громадського життя району – одне із пріоритетних завдань райдержадміністрації. Тому у Ріпкинському районному Центрі дитячої та юнацької творчості діє районна Рада старшокласників.

Тож сьогодні, 19 лютого, у кабінеті голови райдержадміністрації за філіжанкою запашного чаю керівництво РДА зустрілося з лідерами учнівського самоврядування та активними старшокласниками закладів середньої освіти району.

Мета зустрічі – знайомство старшокласників із роботою голови райдержадміністрації та його заступників, апарату РДА, структурних підрозділів безпосереднього підпорядкування та самостійних управліннь районної державної адміністрації.

Під час невимушеного, дружнього спілкування в.о. голови райдержадміністрації Олександр Андрушко, заступник голови РДА Світлана Тризна та керівник апарату Тетяна Кухаренко розповіли молоді про особливості діяльності, структуру, функції, повноваження райдержадміністрації.

Далі зустріч із Радою старшокласників перейшла у формат питання – відповідь. Школярі ставили керівникам багато запитань. Головним чином, молодих людей хвилювали теми матеріального забезпечення закладів загальної середньої освіти, реалізації молодіжних програм, дозвілля і працевлаштування. Учні демонстрували свою обізнаність в питаннях життєдіяльності району.

Також присутні обговорили пропозиції щодо співпраці, розвитку молодіжної політики та району загалом.

- Ми хочемо бачити у районі, зокрема, в органах влади активну дієву молодь, яка має лідерські задатки, любить свою малу батьківщину, хоче будувати і творити історію Ріпкинщини. В райдержадміністрації існує практика стажування, насамперед для студентської молоді, аби молодь бачила як функціонує виконавча влада. Щоб молодь мала додаткову мотивацію, і , можливо, уже після завершення вищого навчального закладу, прийшла працювати в район, в майбутню новостворену ОТГ. Впливати на рішення і ситуацію не тільки у форматі ідей, а у форматі дій. Активна молодь має брати відповідальність за майбутнє нашого району і за власне майбутнє. Маю надію, що серед вас є саме такі люди, - зазначив, звертаючись до молоді виконуючий обов'язки голови РДА Олександр Андрушко.

Олександр Андрушко з приємністю відзначив, що на Ріпкинщині зростає молоде покоління небайдужих, активних людей, які готові працювати на благо рідного району – покоління, яке мислить неординарно, креативно і, що найголовніше, прагне втілювати отримані знання в життя.

Наостанок кожен із молодих лідерів отримав на згадку сувенір та мав змогу відчути себе головою райдержадміністрації, посидівши у кріслі очільника .




















Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації