back

На сходах громадян у Красківському та Убіжичах обговорили проблемні питання

15 лютого 2019

Основною формою роботи щодо вирішення життєво важливих питань територій є сходи громадян, які традиційно проходять в зимовий період в усіх громадах району.

Тож учора, 14 лютого, загальні збори громадян відбулися у Красківському та Убіжичах. Почути очільника сільської ради та громадськість про вже зроблене та заплановане, а найголовніше - про проблеми громади на збори громадян приїхали в.о. голови райдержадміністрації Олександр Андрушко, представники районних служб та територіальний менеджер АТ "Укрпошта" Вікторія Петренко.

Красківський сільський голова Ігор Літошко прозвітував про виконання Програми економічного і соціального розвитку території у 2018 році та завдання на 2019 рік .

На зборах жителі громади, спілкуючись із представниками влади, порушували питання ремонту дорожнього покриттяна окремих ділянках сіл, видалення аварійних дерев, виплати орендної плати за паї СТОВ "Дружба-Нова", надання субсидії, відсутності спецтехніки для ритуальних послуг, незадовільної роботи стаціонарного телефонного зв'язку, заміни шкільного автобуса на більш теплий, оформлення земельних ділянок під магазинами ФОПів, відсутності інформування сільгосппідприємствами населення про обробку полів з повітря тощо.

Особливе обурення викликає у жителів сільської ради робота працівників АТ "Укрпошта". Розяснення з цього питання надала представник підприємства Вікторія Петренко та запевнила жителів громади, що в найкоротші терміни всі недоліки будуть усунені.

В.о. голови РДА Олександр Андрушко у своїй промові акцентував увагу жителів на реформуванні місцевого самоврядування та об'єднанні у територіальну громаду, що відбудеться у найближчі роки по всій території України з кожним населеним пунктом. Якщо громади об'єднуються, відповідно до методики формування громад і перспективного плану, держава надає їм фінансову підтримку на розвиток інфраструктури. За ці кошти ОТГ ремонтують дороги, навчальні заклади, будують водогони, закуповують комунальну техніку. Така фінансова підтримка держави є своєрідним заохоченням до прийняття відповідального рішення, а головне дає можливість громадам розвиватися, бути фінансово незалежними і самостійно вирішувати свої проблеми. І це першочергова мета реформи децентралізації в Україні.

 


























 

 

 


Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації