back

Про деякі зміни щодо декларування доходів та особливості при перетині кордону — на нараді в РДА

31 січня 2019

Службою безпеки України фіксуються непоодинокі випадки потрапляння представників органів державної влади та місцевого самоврядування України у компрометуючі ситуації під час виїзду до Російської Федерації, Республіки Білорусь, а також тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, анексованої АР Крим.

Про це говорили сьогодні, 31 січня, на нараді з працівниками райдержадміністрації за участю керівника апарату РДА Тетяни Кухаренко.

Головний спеціаліст по взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи апарату районної державної адміністрації Анатолій Дебелий надав роз’яснення щодо особливостей поводження посадових осіб органів виконавчої влади та місцевого самоврядування при виїзді за кордон.

Також під час наради начальник відділу юридичного забезпечення та управління персоналом РДА Сергій Остапенко поінформував про деякі питання декларування доходів у 2019 році.

Так, з 1 січня 2019 року розпочався черговий етап подання декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, кампанія з декларування триватиме до 1 квітня 2019 року. Тож до закінчення чергового етапу е-декларування залишилося 60 днів.

Сергій Остапенко надав роз'яснення щодо особливостей заповнення деяких розділів декларації, зокрема щодо порядку і строків подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

Так, відповідно до частини другої статті 52 Закону України «Про запобігання корупції» у разі суттєвої зміни у майновому стані суб’єкта декларування, а саме отримання ним доходу, або ж придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня 2019 року (96050 гривень), зазначений суб’єкт у десятиденний строк з моменту отримання доходу або придбання майна зобов’язаний письмово повідомити про це Національне агентство з питань запобігання корупції.

Відповідне електронне повідомлення до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування подається через власний персональний електронний кабінет.










Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації