back

У районному історико-краєзнавчому музеї презентували виставку килимів

31 січня 2019

У Ріпкинському районному історико-краєзнавчому музеї сьогодні, 31 січня, відкрилася виставка килимів «Килимове диво» майстрині народної вишивки Наталії Коломієць з Ріпок.

До заходу долучилася керівник апарату районної державної адміністрації Тетяна Кухаренко.

Експозицію презентувала присутнім завідуюча музеєм Оксана Захарова-Забаровська та сама майстриня - Наталія Коломієць.

На виставці представлені килими, а також картини, скатертини, серветки та рушники - всього більше 20 вишитих хрестиком виробів.

Майстриня захопилася вишивкою ще в дитинстві і "для душі" вишиває й досі. Усі роботи виконані досконало, з великою охайністю і точністю нанесення на полотно кожного хрестика. Крім того, вишивати майстриня навчила і своїх дітей та онуків.

- Наскільки це клопітка робота, що потребує неабиякого терпіння! Як все-таки прекрасно, коли людина живе мистецтвом, яке дарує силу та натхнення для життя, дарує барви в сірих буднях. Хочеться щиро подякувати майстрині, щирій, добрій людині Наталії Коломієць за те, що створила своїми руками, своїм серцем такі вироби, а також за збереження та відродження традиційної вишивки і килимарства на Ріпкинщині, - зазначила керівник апарату районної державної адміністрації Тетяна Кухаренко.

На згадку майстриня подарувала музею вишиту картину-оберіг із зображенням Державного Герба України.

В районному історико-краєзнавчому музеї виставка експонуватиметься до 22 лютого,  щоденно, крім суботи та неділі з 8:00 до 17:00 год.

 


















 


Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації