back

Керівник апарату Тетяна Кухаренко взяла участь у загальних зборах громадян у Новоукраїнському та Гучині

28 січня 2019

Загальні збори громадян 25 січня відбулися у селі Гучин та Новоукраїнському.

Участь у сходах громад взяли керівник апарату Тетяна Кухаренко, заступник начальника управління соціального захисту населення РДА Валерій Кононенко, головний лікар комунального некомерційного підприємства «Ріпкинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Віра Семендяй, начальник Ріпкинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Дадаш Дадашев, головний спеціаліст відділу агропромислового розвитку РДА Наталія Транківська, дільничний інспектор Ріпкинського відділення поліції Чернігівського ВП ГУНП в Чернігівській області Вадим Крутько.

Також до зборів долучилися директор ТОВ "Україна" Микола Максименко, представник СГ «Пролісок» Оксана Герасенко, депутати районної ради.

Очільники громад прозвітували про виконання місцевого бюджету у 2018 році, роботу виконавчого комітету, здійснені заходи щодо покращення благоустрою територій, соціально-економічного розвитку громад тощо.

Зі звітами про роботу своїх сільськогосподарських підприємств поінформували Оксана Герасенко та Микола Максименко. Також звітували і депутати районної ради - Ніна Лазебна, Ірина Вовк та Микола Максименко.

Керівники з райцентру розповіли жителям про впровадження медичної реформи в районі, підписання декларацій з сімейними лікарями, про програму "Доступні ліки", про надання пільг, субсидій, про впровадження з 1 січня 2019 року монетизації пільг і субсидій для тих сімей, які звернуться за допомогою вперше, про епізоотичну ситуацію в районі та вакцинацію тварин проти сказу, чуми та сибірки.

Дільничний інспектор Ріпкинського відділення поліції Вадим Крутько, закріплений за цими територіальними громадами, проінформував про криміногенну ситуацію в даних населених пунктах.

Про нововведення в земельному законодавстві поінформувала жителів головний спеціаліст відділу агропромислового розвитку РДА Наталія Транківська. Зокрема вона зазначила, що з 1 січня 2019 року вступив у дію Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні", згідно з яким підставою для виділення земельних ділянок у натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) є рішення відповідної сільської або селищної ради.

Жителі громад порушували чимало питань стосовно життєдіяльності, зокрема висловлювали невдоволення щодо роботи відділення укрпошти та телефонного зв’язку, відсутності медичного працівника, незадовільного автобусного сполучення.

Керівник апарату райдержадміністрації Тетяна Кухаренко, звертаючись до жителів громад, акцентувала на впровадженні найважливішої реформи держави - децентралізації, яка дає можливість розвитку громадам, а перш за все - фінансову незалежність, а також збільшує власні надходження бюджету громад. Також Тетяна Кухаренко поінформувала громадян щодо впровадження інших урядових реформ – медичної та освітньої, котрі направлені на покращення якості медичної допомоги населенню та створення сучасних умов для отримання освітніх послуг.

 














 

 

 


Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації