back

У Ріпках відбулися загальні збори громади

23 січня 2019

Згідно законодавства на початку року голови сільських та селищних рад звітують перед громадою про соціально-економічний розвиток територій та виконання бюджету громади за минулий рік.

Тож сьогодні, 23 січня, загальні збори громадян відбулися у Ріпках. Участь у сходах взяли взяли в.о. голови райдержадміністрації Олександр Андрушко, голова районної ради Роман Шупель, керівники структурних підрозділів РДА, закладів, установ району та селища Ріпки, а також комунальних підприємств.

Ріпкинський селищний голова Сергій Гарус прозвітував про виконання Програми економічного і соціального розвитку території у 2018 році та завдання на 2019 рік . Так, на поточний ремонт доріг витрачено тисячі гривень, субвенції на інсулін для хворих на діабет жителів громади – тисяч гривень, на водогін житлового масиву «Ріпки-1 - 1 мільйон 36,7 тисячі гривень, на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ - тисяч гривень, на співфінансування реконструкції ДНЗ «Веселка» тисячі гривень тощо.

Також Сергій Гарус розповів і про заплановані роботи у поточному році, зокрема, ремонт дорожнього покриття, запуск третьої глибинної свердловини, капітальний ремонт житлового фонду, водопостачання житлового масиву Ріпки-1, реконструкція Парку відпочинку в селищі, завершення будівництва полігону ТПВ тощо.

Про стан криміногенної ситуації на території ради поінформував дільничний офіцер поліції Ріпкинського відділення поліції Чернігівського відділу поліції Головного управління поліції в Чернігівській області, старший лейтенант поліції Олександр Подзолкин.

Провідний фахівець майор служби цивільного захисту Ріпкинського районного відділу Управління державної служби надзвичайних ситуацій в Чернігівській області Руслан Мозговий доповів про стан з пожежами і надзвичайними подіями в районі та на території селища.

Про контрактну службу і військові збори поінформував заступник військового комісара з територіальної оборони Ріпкинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Іолкін.

Також на зборах слово мав голова районної ради Роман Шупель.

В.о. голови райдержадміністрації Олександр Андрушко у своїй промові акцентував увагу громади на процесі децентралізації. Він розповів про основні досягнення району у 2018 році, зокрема поінформував стан про впровадження медичної реформи в районі та підписання декларацій з сімейними лікарями,

Жителі громади, спілкуючись із представниками влади, порушували питання ремонту дорожнього покриття на окремих ділянках селища, надання субсидії, розкладу руху автобусного сполучення у різні напрямки, покриття теле- та радіосигналами тощо.

 
















 

 

 


Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації