back

У Ріпках відзначили День Соборності

22 січня 2019

Урочисті збори з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відзначається сьогодні, 22 січня, відбулися у Ріпках біля пам’ятного знаку «Борцям за волю і незалежність України». У заході взяли участь заступник голови Ріпкинської районної державної адміністрації Світлана Тризна, голова районної ради Роман Шупель, ріпкинський селищний голова Сергій Гарус.

Громадськість району вшанувала пам’ять про подію 100-річної давнини – проголошення Акта злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки.

- 100-річчя соборності України є приводом нагадати про єдність і неподільність українських земель, що окуповані, Крим, Донеччина та Луганщина – це Україна. Сучасна російсько-українська війна для українців є продовженням столітньої боротьби за державну незалежність. Ми маємо зробити все аби подолати зовнішню агресію, розбудувати європейську Україну, і передати її в надійні руки наших дітей та онуків, - зазначила у своїй промові Світлана Тризна та вручила відзнаки Чернігівської облдержадміністрації.

Вчитель історії та правознавства Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Ольга Сусло нагадала учасникам зібрання про те, як все відбувалося у далекому 1919 році на площі перед Київською Софією.

Про вагомий внесок у розвиток українського державотворення відомої громадської, культурно-освітньої діячки, педагога Софії Русової, яка була членом Центральної ради, членом першого українського уряду та входила до складу Міністерства освіти УНР розповіла присутнім вчитель історії Ріпкинської гімназії імені Софії Русової, представик громадської організації "Асоціація освітян імені Софії Русової" Наталія Розсудовська.

З Днем Соборності України присутніх привітав член обласної ради товариства "Просвіта" з Чернігова Станіслав Журавель.

Хвилиною мовчання присутні вшанували борців усіх поколінь за волю, незалежність і соборність України та поклали квіти до пам’ятного знаку «Борцям за волю і незалежність України», меморіального комплексу Героям АТО та Небесної сотні, пам’ятних знаків у парку Слави смт Ріпки.

Також бажаючі можуть ознайомитися з фотодокументальною виставкою «Шляхами державотворення», яка експонується в архівному відділі райдержадміністрації (вул. Соборна, 2, смт Ріпки).

За багаторічну сумлінну працю, високиц професіоналізм, активну громадянську позицію та з нагоди Дня Соборності України Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено:

КОНДРАТЕНКО Тетяні Миколаївні – заступнику директора з навчально-виховної роботи Ріпкинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Ріпкинського району Чернігівської області;

КРИЛОВІЙ Наталії Геннадіївні – лікарю загальної практики-сімейному лікарю Любецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини комунального некомерційного підприємства "Ріпкинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги" Ріпкинської районної ради Чернігівської області;

ЧУЧВАЗІ Світлані Михайлівні – заступнику директора з навчально-виховної роботи Замглайської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ріпкинського району Чернігівської області.


























Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації