back

Відбулися збори громадян у Голубичах, Вербичах, Вишневому та Буянках

18 січня 2019

Протягом цього тижня відбулися загальні збори громадян у Голубичах, Вербичах, Вишневому та Буянках.

До сходів громад долучилися в.о. голови районної державної адміністрації Олександр Андрушко, заступник голови РДА Світлана Тризна, начальник управління соціального захисту населення РДА Олексій Кульгейко, заступник головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Ріпкинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сергій Остапенко, начальник Ріпкинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Дадаш Дадашев.

Також у зборах взяли участь директор СФГ "Крокус" Оксана Герасенко, представники сільськогосподарських підприємств, які орендують землі жителів громад.

Згідно законодавства очільники громад прозвітували про виконання місцевого бюджету у минулому році, роботу виконавчого комітету, здійснені заходи щодо покращення благоустрою територій, соціально-економічного розвитку громад тощо.

Присутні жителі громад порушували чимало питань, що стосуються життєдіяльності, зокрема розчищення доріг від снігу, благоустрою населених пунктів, ремонту пам'ятників. Висловлювали невдоволення щодо роботи Укрпошти, транспортного сполучення Вишнівської громади з райцентром.

З питань впровадження медичної реформи в районі, підписання декларацій з сімейними лікарями та про програму "Доступні ліки" надав роз’яснення заступник головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Ріпкинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сергій Остапенко.

Начальник управління соціального захисту населення РДА Олексій Кульгейко поінформував про надання пільг, субсидій, а також про впровадження з 1 січня 2019 року монетизації пільг і субсидій для тих сімей, які звернуться за допомогою вперше.

Олександр Андрушко під час свого виступу акцентував увагу на досягненнях району у 2018 році, планах на майбутнє, зауважуючи на одній з найважливіших реформ держави - децентралізації, яка дає можливість громадам об'єднуючи свої зусилля, вирішувати проблеми.
















Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації