back

Про перехідні процеси у релігійному житті району - на нараді в РДА

15 січня 2019

Трансформаційні процеси у релігійному житті району обговорювали сьогодні, 15 січня, у Ріпкинській районній державній адміністрації під час зустрічі в.о. голови РДА Олександра Андрушка з Благочинним Ріпкинського району, настоятелем Свято-Миколаївського храму, митрофорним протоієреєм отцем Іоанном (Голоботовським). Участь у зустрічі взяли заступник голови РДА Світлана Тризна, керівник апарату РДА Тетяна Кухаренко та начальник відділу культури і туризму РДА Іван Атрощенко.

Під час розмови присутні наголошували на тому, незважаючи на різні підходи до богослужіння релігійних організацій, всіх вірян та священиків об’єднує спільне розуміння Божих істин, прагнення творити добро, слухати, чути і розуміти один одного.

Не обійшли увагою і нещодавню видатну подію — одержання Томосу про дарування Українській Православній Церкві автокефалії.

Благочинний Ріпкинського району, настоятель Свято-Миколаївського храму, митрофорний протоієрей отець Іоанн (Голоботовський) зазначив, що двері храму завжди відкриті для тих, хто чогось потребує. Релігійна громада допомогає дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування та родинам, що опинились у складних життєвих обставинах, особам з інвалідністю тощо.

Також учасники діалогу запланували в подальшому проводити такі зустрічі, інформаційно-просвітницькі заходи, круглі столи, засідання ради церков, де обговорюватимуться питання забезпечення конституційного права кожного на свободу совісті, а також проводити спільні заходи, які пропагують Слово Боже, загальнолюдські та сімейні цінності.












Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації