back

Засідання оргкомітету до Дня Соборності України

14 січня 2019

Головні моменти підготовки та відзначення в районі Дня Соборності України, 100-річчя проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки обговорили сьогодні, 14 січня, в райдержадміністрації на засіданні організаційного комітету під головуванням заступника голови райдержадміністрації Світлани Тризни.

- 22 січня 2019 року виповнюється 100 років з дня проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. З метою вшанування багатовікової історії національного державотворення, засвідчення поваги до подвигу борців за свободу, незалежність і територіальну цілісність, єднання суспільства у справі розбудови України як високорозвинутої європейської держави, консолідації історичної пам'яті нації, згуртування громад України Верховна Рада України постановила у січні 2019 року урочисто відзначити 100-річчя проголошення Акта злуки УНР та ЗУНР, - зазначила Світлана Тризна, розпочинаючи засідання.

Учасники засідання узгодили формат проведення урочистостей та основні організаційні питання.

Так, 22 січня, у День Соборності України у Ріпках біля пам'ятного знаку "Борцям за волю і незалежність України" відбудеться урочистий захід та покладання квітів до цього пам’ятного знаку та меморіального комплексу Героям АТО і Небесної Сотні у парку Слави смт Ріпки за участю керівництва району, селища, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, громадськості, військовослужбовців та учасників антитерористичної операції/ООС, депутатів, представників громадських і релігійних організацій.

У Ріпкинському районному історико-краєзнавчому музеї та бібліотечних закладах району проводитимуться тематичні виставки, години історії, екскурсії до 100-річчя проголошення Акта злуки УНР і ЗУНР та Дня пам’яті Героїв Крут.

З 7 по 13 лютого у Ріпкинському районному будинку культури буде організовано експонування інформаційно-просвітницьких стендів з історії Державного Герба України, підготовлених інститутом національної пам’яті.

У закладах загальної середньої, позашкільної освіти проводитимуться уроки мужності, тематичні бесіди, лекції, години спілкування за участю військовослужбовців, учасників АТО/ООС, діячів науки та культури, конкурси робіт та рефератів, тематичні читання, присвячені видатним діячам українського державотворення, історичному значенню 100-річчя проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки та пам’яті Героїв Крут.

Також у музейних та бібліотечних кімнатах навчальних закладів оформлено виставки інформаційно-довідникової літератури, інших матеріалів, проводитимуться презентації видань, присвячених подіям 22 січня 1919 року та бою під Крутами.

Релігійним організаціям району запропоновано провести молебні за єдність України.












Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації