back

Прийнято головний фінансовий документ Ріпкинщини на 2019 рік

21 грудня 2018

На пленарному засіданні 19 сесії районної ради сьомого скликання, яке відбулося сьогодні, 21 грудня, депутати розглянули і прийняли головне питання — про районний бюджет на 2019 рік.

У роботі пленарного взяли участь виконуючий обов'язки голови районної державної адміністрації Олександр Андрушко, керівники структурних підрозділів РДА, установ та закладів району, сільські та селищні голови, представники громадських організацій та засобів масової інформації.

Як поінформувала начальник фінансового управління райдержадміністрації Ірина Мельниченко, загальний розмір доходів районного бюджету визначений у сумі майже 201,9 мільйона гривень, що менше уточненого плану 2018 року на 17%. Загальний обсяг видатків районного бюджету — 201,9 мільйона гривень, що менше уточненого минулорічного показника на 22%.

Як у доходах, так і у видатках районного бюджету враховано запровадження з 1 січня наступного року мінімальної заробітної плати в розмірі 4 173 гривень на місяць — на 450 гривень, або на 12,1% більше, ніж у поточному році. Прогнозується зростання загального фонду заробітної плати у різних галузях на 12–15%, що плюсом відіб’ється на доходах районного бюджету, які на 99,6% складаються з податку на доходи фізичних осіб.

Цього року стовідсотково забезпечити коштами виконання районних цільових програм не вдалося. У 2019 році передбачено збільшення асигнувань практично на всі гуманітарні галузі.

Зокрема у ході засідання розглянули та прийняли такі рішення:

Про програму економічного і соціального розвитку району на 2019 рік;

Про районний бюджет на 2019 рік;

Про звіт про виконання районного бюджету за 9 місяців 2018 року;

Про районну програму соціальної підтримки учасників Операції Об’єднаних сил, антитерористичної операції та учасників бойових дій на території інших держав у Ріпкинському районі на 2019-2020 роки;

Про районну програму організаційного забезпечення діяльності управління соціального захисту населення Ріпкинської районної державної адміністрації на 2019 рік.

Про районну Програму «Цукровий діабет» на 2019-2020 роки;

Про припинення права постійного користування земельними ділянками відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту та передача їх у комунальну власність Любецької селищної ради та ін.














Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації