back

Про права людини говорили на семінарі в РДА

13 грудня 2018

З нагоди проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини та в рамках проведення Всеукраїнського тижня права сьогодні, 13 грудня, в райдержадміністрації відбувся семінар на тему: «Про загальні права людини» для працівників структурних підрозділів РДА.

Начальник відділу юридичного забезпечення та управління персоналом районної державної адміністрації Сергій Остапенко розповів учасникам заходу про міжнародно – правові стандарти у сфері захисту прав людини, поняття і сутість прав людини, основні механізмів їх захисту.

Загальна декларація прав людини прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року в Паризькому палаці Шайо. Декларація стала результатом безпосереднього досвіду Другої Світової Війни і представляє першоглобальне вираження невід'ємних прав, які мають усі люди.

Декларація складається з 30 статей, які лягли в основу наступних міжнародних договорів, у регіональних документах по правах людини, національні конституції та інші закони. Міжнародний законопроект з прав людини складається з Всесвітньої декларації прав людини, Міжнародного пакту про економічні, соціальні і культурні права і Міжнародний пакт про громадянські і політичні права та двох факультативних протоколів до неї. У 1966 році Генеральна Асамблея прийняла два докладних договори, які завершують Міжнародний законопроект про права людини. В 1976 році, після того як договори були ратифіковані достатнім числом окремих націй, законопроект набув статусу міжнародного права.

На семінарі обговорили і кадрові питання.

Тетяна Остапенко, головний спеціаліст відділу юридичного забезпечення та управління персоналом РДА, підбила підсумки оцінювання результатів службової діяльності державних службовців райдержадміністрації за 2018 рік.

Також вона надала роз'яснення щодо порядку складання індивідуальної програми підвищення рівня професійної компетентності державних службовців на 2019 рік.












Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації