back

У районному історико-краєзнавчому музеї презентували виставку, присвячену Чорнобильській катастрофі

13 грудня 2018

Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС у Ріпкинському районному історико-краєзнавчому музеї сьогодні, 13 грудня, відбулася презентація виставки "Дзвони пам'яті".

Пересувна експозиція, підготовлена Чорнобильським культурно-інформаційним центром Чернігівської області за сприяння Ріпкинської райдержадміністрації, представлена банерами з фотоматеріалами, предметами захисту та вимірювання радіації, тематичною літературою тощо.

Участь у заході взяла заступник голови райдержадміністрації Світлана Тризна, ліквідатори Чорнобильської катастрофи з Ріпок, учнівська молодь Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, громадськість.

Керівник Чорнобильського культурно-інформаційного центру Чернігівської області Володимир Олексієнко розповів про історію Чорнобильської катастрофи, яку знатють не лише в Україні, а й в усьому світі, ознайомив з основними поняттями радіоекології, радіаційної безпеки та поділився досвідом роботи в напрямку екологічного та патріотичного виховання підростаючого покоління.

Про вплив іонізуючого випромінення і радіонуклідного забруднення на організм людини, принципи збереження здоров’я, організацію надання медичної допомоги ліквідаторам та потерпілим внаслідок Чорнобильської катастрофи розповів присутнім завідувач поліклінічним відділенням Чернігівського обласного Центру радіаційного захисту та оздоровлення населення Іван Осадців.



















Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації