back

У районі підбили підсумки оздоровлення та відпочиноку дітей у 2018 році та окреслили плани на 2019 рік

28 листопада 2018

Підбила підсумки цьогорічного сезону сьогодні, 28 листопада, районна міжвідомча комісія з питань організації відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді в літній період на своєму розширеному засіданні.

Розпочала роботу комісії заступник голови Ріпкинської РДА, голова комісії Світлана Тризна зазначивши, що Ріпкинський район за всіма показниками посів 14 місце в області. Приємно, що пришкільний табір «Веселка» Добрянської загальноосвітньої школи I-III ступенів зайняв ІI місце в огляді-конкурсі на кращий дитячий заклад оздоровлення та відпочинку області в номінації «Кращий заклад відпочинку».

Цього літа на Ріпкинщині з 29 травня по 15 червня на базі 15 загальноосвітніх навчальних закладів діяли пришкільні табори з денним перебуванням учнів. Забезпечено відпочинком у пришкільних таборах 932 дітей.

Все більшої популярності серед школярів набувають літні мовні школи. Влітку на Ріпкинщині у такому режимі працювало 10 таборів. У 2019 році планується продовження впровадження тематичних та профільних змін, проекту «Літня школа з іноземної мови». Тож діти мають гарну можливість поглибити знання про історію, культуру, цінності країни, мова якої вивчається. Даним видом відпочинку планується охопити до 200 учнів.

Загалом вдалося охопити оздоровчими та відпочинковими послугами 1359 дітей (63,7% від загальної кількості дітей, які підлягають оздоровленню), із них дітей пільгової категорії 1259 осіб (59,1%). Оздоровчі послуги отримали 427 дітей, із них дітей пільгової категорії 404 особи.

Через відділ освіти, сім’ї, молоді та спорту РДА за лютий-листопад 2018 року оздоровлено 39 дітей пільгових категорій. На придбання цих путівок виділено 29,4 тисячі гривень з районного бюджету.

У 2019 році з районного бюджету 2019 року планується виділили 40 тисяч гривень на оздоровлення дітей, 7 тисяч гривень - на проведення конкурсу на кращий заклад відпочинку району, 3 тисячі гривень - на перевірку умов утримання та виховання дітей у закладах відпочинку, на організацію роботи пришкільних таборів із денним перебуванням учнів - 418,6 тисячігривень з розрахунку 46 гривень за один день перебування дитини в таборі.

— Зараз формуються бюджети району, сільських, селищних рад на 2019 рік. Необхідно не допустити скорочення видатків на оздоровлення та відпочинок, а, по можливості, досягти їх збільшення, — зазначила заступник голови РДА Світлана Тризна.












Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації