back

В районній бібліотеці для дорослих проведена патріотична година «Вільні творять державу»

23 листопада 2018

В історії нашої країни було багато трагічних періодів та подій. В наш час в історію України увійшла ще одна подія - Майдан, який змінив нашу державу, наш народ, наше життя.

В такі трагічні періоди на захист своєї держави ставали кращі представники українського народу. Борців Майдану об’єднало бажання жити у вільній країні, з справедливим та гідним майбутнім. 21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Це день є шаною всім тим, хто віддав свої життя, захищаючи волю та свободу своєї Батьківщини. В пам’ять усіх, хто вистояв, хто постраждав, у підтримку всіх українських бійців на фронті в зоні АТО в Ріпкинській районній бібліотеці для дорослих відбулася патріотична година «Вільні творять державу».

Розповідь бібліотекаря читального залу Алевтини Жагловської дала змогу учасникам заходу - учням старших класів Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 поринути в історичні події зими 2013-2014 років.

У книзі Олександра Стражного «Менталітет майдану» розповідається про початок Революції Гідності, на окремих свідченнях очевидців та учасників протесту показано, що таке гідність і що таке свобода. На жаль, мирний протест, розпочатий 21 листопада 2013 року, завершився кривавими подіями у лютому 2014 року, коли сотня патріотів за свої переконання віддали життя. Один із них - наш земляк Андрій Мовчан.

Молодь ознайомилась із матеріалами книжкової виставки «Майдан – це стан душі і поклик серця», на якій представлені книги Андрія Кокотюхи «Вогняна зима», Василя Базіва «Армагеддон Майдану», Марка Рудневича «Я з Небесної Сотні» та інші історичні матеріали.


За інформацією Ріпкинської
районної бібліотеки для дорослих