back

"Ми памятаємо. Ми сильні": у Ріпках вшановують пам’ять жертв голодоморів

23 листопада 2018

Голодомор 1932-1933 років – одна з найтрагічніших сторінок в історії українського народу. В цей страшний для України час загинуло близько чотирьох мільйонів людей, на Чернігівщині – понад 360 тисяч осіб, у Ріпкинському районі - майже 4 тисячі селян.

Напередодні роковин трагедії, 22 листопада, в читальному залі районної бібліотеки для дорослих відбулася презентація документально-книжкової виставки «Палає памۥяті свіча» до 85-ї річниці вшанування пам'яті жертв Голодомору, підготовлена архівним відділом РДА та районною бібліотекою для дорослих.

На виставці представлені архівні документи, спогади очевидців тієї страшної трагедії, жителів Ріпкинщини, та тематична художня література українських письменників.

Пам'ять жертв Голодомору вшановують щороку в четверту суботу листопада. У 2018 році цей день припадає на 24 листопада. Традиційно о 16:00 оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання, після чого по всій Україні проходить акція «Запали свічку». Всі охочі несуть запалені свічки до пам'ятників жертвам голодомору, а також розміщують на підвіконнях своїх осель.




















Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації