back

Вклонилися пам’яті Героя Небесної Сотні Андрія Мовчана

21 листопада 2018

5 років тому, 21 листопада 2013 року, на майдані Незалежності в Києві зібралися перші учасники Євромайдану, який переріс у Революцію Гідності.

Сьогодні, 21 листопада, пам’ять загиблого земляка Героя Небесної Сотні Андрія Мовчана та всіх учасників Революції Гідності вшанували у Великих Осняках.

На мітинг-реквієм біля пам’ятного знаку Андрію Мовчану прийшли заступник голови районної державної адміністрації Світлана Тризна, керівник апарату РДА Тетяна Кухаренко, сиберізький сільський голова Володимир Хоменко, матір загиблого Андрія Мовчана Валентина Іванівна, учнівська молодь, жителі села, представники військового комісаріату та громадськості.

- Революція Гідності стала ще одним доказом споконвічного прагнення українського народу до свободи і незалежності. Ми завжди пам'ятатимемо Героїв Небесної Сотні, тих героїв, котрі поклали свої життя за гідне та вільне життя української нації, тих, котрі нині захищають нашу свободу і незалежність на Сході України. Усіх тих, хто не тільки силами, а й втраченим життям продемонстрував своє бажання жити у вільній, демократичній, суверенній, європейській державі, - сказала у своїй промові заступник голови РДА Світлана Тризна.

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку та до могили Герою України, учаснику Революції Гідності, Герою Небесної Сотні Андрію Мовчану та вшанували його пам’ять хвилиною мовчання. Він загинув 20 лютого 2014 року від кулі снайпера на Майдані Незалежності у Києві. Посмертно за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності йому присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота зірка».

Слава Героям! Герої не вмирають!
















Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації