back

Україна памятає. Світ визнає!

23 листопада 2018

Щороку в останню суботу листопада українці вшановують жертв страшної трагедії минулого сторіччя – голодоморів, які забрали мільйони життів в Україні.

До Дня пам’яті жертв голодоморів та 85-х роковин Голодомору 1932 - 1933 років в Україні - геноциду Українського народу у селищі Ріпки відбувся меморіальний захід. Працівники районної державної адміністрації, селищної ради, закладів, установ, підприємств та організацій Ріпок зібралися біля пам'ятного хреста «Жертвам голодомору», аби вшанувати жертв геноциду, вчиненого більшовицькою владою проти Українського народу, зокрема і жителів Ріпкинщини.

Адже згідно з документами протягом 1932-33 років пішло з життя майже 4 тисячі селян району — від малих дітей до літніх людей.

На знак пам’яті про мільйони українців, які загинули мученицькою смертю від голоду, та в пам'ять про українські села і хутори, які знелюдніли після однієї з найстрашніших трагедій XX століття, учасники заходу поклали квіти до пам’ятного хреста.

— Ми запалюємо свічки в пам'ять жертв Голодомору та з великою скорботою схиляємо голови перед нашими співвітчизниками - жертвами голодоморів. Ми не повинні забувати злочинів Голодомору-Геноциду та його винуватців. Повинні зробити все для відродження України, для її європейського майбутнього, — сказав голова Ріпкинської РДА Борис Мелашенко, звертаючись до присутніх на скорботному заході.

Пам'ять про загиблих від голодомору вшанували хвилиною мовчання.

На знак пам’яті жертв голодоморів учасники меморіального заходу запалили свічки та помолились за всіх загиблих. Заупокійну литію відправив Благочинний району, настоятель Свято-Миколаївського храму митрофорний протоієреєй о. Іоан (Голоботовський).






















Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації