back

Ріпкинській районні бібліотеці для дітей виповнилося 70 років

28 вересня 2018

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек сьогодні, 28 вересня, читальня районної бібліотеки для дорослих переповнена гостями. Адже в цей день в районі ще одна визначна подія - 70-річчя з дня утворення районної бібліотеки для дітей.

Привітати бібліотечну родину Ріпкинщини прийшли керівники району, друзі та вдячні читачі, користувачі бібліотек, ветерани бібліотечної справи. Адже свято книги — це не тільки свято бібліотекарів. Це свято всіх, хто любить і шанує книгу.

Із теплими словами вітань до охоронців скарбниці книг звернувся перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Андрушко.

- Дякую вам за наполегливу та творчу працю. Ви зберігаєте знання та культурну спадщину країни. Навіть в наш бурхливий час новітніх інформаційних технологій, коли конкуренцію бібліотеці створює Інтернет, книга відіграє важливу роль та місію у суспільстві. Книги були і будуть ядром бібліотеки. Ставлення до книг є мірилом цивілізованості, інтелектуального і морального здоров’я нації, - сказав Олександр Андрушко, побажав бібліотечним працівникам міцного здоров’я, щастя, достатку, нових ідей, професійного зростання та вручив відзнаку районної державної адміністрації.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток бібліотечної справи, популяризацію книгочитання, за зайняте І місце в обласному рейтинг-конкурсі «Краща сільська бібліотека – 2017» та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек Почесною грамотою районної державної адміністрації нагороджено:

ПУЖАНСЬКУ Наталію Михайлівну, завідуючу Замглайською селищною бібліотекою.

Під час заходу свої музичні привітання подарували присутнім учениця Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Ангеліна Клесун, наймолодший читач Кароліна Ширай та художній керівник районного будинку культури Альона Ширай.

До речі, першу інвентарну книгу районної бібліотеки для дітей відкрито у 1948 році. Тоді бібліотека стала функціонувати як самостійна та розміщувалася у трьох невеличких кімнатках. У 1960 році під цю бібліотеку виділено маленький будиночок, а читацький фонд налічував всього 750 екземплярів. Нині ж читацький фонд районної бібліотеки для дітей складає 18 тисяч екземплярів друкованих видань.

Всього у Ріпкинському районі діє 34 бібліотечні заклади - дві районні бібліотеки та 32 сільські бібліотеки (включаючи Любецьку ОТГ).




















Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації