back

Патріотична година до 75-річчя вигнання нацистів з району

25 вересня 2018

Напередодні 75-ї річниці вигнання з Ріпкинщини нацистських окупантів в Ріпкинській районній бібліотеці для дорослих відбулась патріотична година.

Бібліотекар читального залу Алевтина Жагловська розповіла учням про тяжкі часи воєнного лихоліття, котрі випали на долю жителів Ріпкинського району і всієї України, провела бібліографічний огляд літератури письменників, поетів, які боролися з загарбниками на фронтах, розповіла про те, що вони бачили й пережили під час боїв та описали в своїх творах, читала вірші українських поетів про Другу світову війну - Володимира Сосюри, Андрія Малишка, Ліни Костенко, Леоніда Горлача та інших.

Учасники заходу - учні старших класів Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 ознайомились з книжковою виставкою «Коли горів мій край вогнем», що представлена у читальному залі районної бібліотека для дорослих. Це матеріали про Ріпкинський край в роки окупації, партизанські загони, котрі діяли на території нашого району тощо.

Далі захід продовжився в районному історико-краєзнавчому музеї, де завідуюча музеєм Оксана Захарова-Заборовська провела цікаву тематичну екскурсію.








За інформацією відділу культури і туризму
райдержадміністрації