back

У Ріпках відзначили День селища, 75-у річницю вигнання нацистських окупантів з Ріпкинщини та 95-річчя утворення Ріпкинського району

24 вересня 2018

75 років тому з Ріпкинщини вигнано нацистських окупантів.

Протягом довгих 759 днів та ночей, з 30 серпня 1941 року по 28 вересня 43-го року, землі Ріпкинщини були ареною смертельних битв з нацистами.

За мирне небо було сплачено надзвичайно високу і страшну ціну — 10 тисяч наших земляків, які віддали своє життя на фронтах Другої світової війни і 6 355 воїнів, що загинули під час форсування Дніпра і вигнання нацистів з Ріпкинщини.

75-ю річницю в нашому районі зустрічає сімнадцять учасників бойових дій Другої світової війни. Їм особлива вдячність і шана від усієї громади району.

Тож цими вихідними традиційно, урочистою ходою керівництво району, ветерани, учасники АТО, учнівська молодь з гірляндами, корзинами квітів та прапорами, громадськість під звуки естрадно-духового оркестру пройшли до парку Слави, аби вшанувати пам'ять героїв, які полягли в боях за свободу та незалежність нашої України.

Тут поклали квіти до братської могили воїнів-визволителів, обеліску Слави, меморіального комплексу героям АТО і Небесної Сотні, пам’ятного знаку "Загиблим та померлим в наслідок Чорнобильської катастрофи" та пам'ятнику воїнам-інтернаціоналістам.

- У цей хвилюючий день, вшановуючи звитяжців, з особливою гостротою усвідомлюємо силу великої любові до рідного краю, що робить нас нездоланними. Низько вклоняюся перед героями-визволителями та нинішніми захисниками України — гідними спадкоємцями слави української зброї та щиро дякую за звершені подвиги, - сказав голова райдержадміністрації Борис Мелашенко, звертаючись до громади.

Меморіальні заходи завершилися заупокійною літією за загиблими в роки Другої світової та за кращими синами Ріпкинщини, які віддали життя у боротьбі за цілісність та незалежність нашої держави на сході України. Провів літію отець Володимир (Голоботовський) за участю церковного хору.



















Далі, з нагоди дня Ріпок та 95-річчя утворення Ріпикнського району на ріпкинців та гостей районного центру чекала святкова програма у парку відпочинку.

На сцені парку відпочинку за участю народного хору Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, учасників художньої самодіяльності району, колективу художньої самодіяльності з міста Славутич відбувся святковий концерт «Співаю тобі, рідний краю».

Цього дня працювала святкова торгівля сільськогосподарською продукцією виробників з району та області, товарами промислової групи, виробами народних майстрів, розгорнулися курені громад району.

До уваги глядачів представлені показові виступи вихованців секцій дзюдо та боксу, флешмоби, виступ силача, українського ломуса Олександра Пеканова.

Для дітей та всіх охочих організовано спортивно-розважальну програму - майстер-класи з твістингу, бодіарту, караоке, казкові персонажі, ігри та розваги.

На стадіоні "Колос" в селищі Ріпки проведено турнір з міні-футболу на кубок «Героїв АТО» серед команд учасників АТО Ріпкинського, Сосницького, Городнянського та Менського районів. Також відбулася матчева зустріч з шахів між гравцями з Ріпкинського та Городнянського районів.

У вечірній час біля районного будинку культури відбувся вечір відпочинку. Свої концертні номери подарували присутнім артисти Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.






























Загальний відділ, організаційної роботи та контролю
апарату районної державної адміністрації