back

Ріпкинському району - 95 років

21 вересня 2018

Біографія району розпочинається з 7 березня 1923 року, коли Постановою Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету він утворився як адміністративно-територіальна одиниця. Нині Ріпкинський район, цей чудовий куточок Сіверського краю, займає 6,7 відсотків території всієї Чернігівської області.

З нагоди відзначення 95-річчя утворення Ріпкинського району сьогодні, 21 вересня, у районному будинку культури відбулися урочисті збори за участю керівництва району, представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, ветеранів, трудових колективів та громадськості.

- Ми з неприхованою гордістю говоримо про свою 95-річну історію, це були по-справжньому великі роки становлення, зміцнення, злету, важких воєнних випробувань, повоєнної відбудови, творчого поступу вперед і вже у наші дні – утвердження нової незалежної України, впевненого поступу до стабільного європейського шляху розвитку. Адже весь цей час, намагаючись зберегти та примножити надбане батьками, Ріпкинщина працювала та створювала, запроваджувала та досягала, додаючи власну часточку до скарбниці надбань, якими пишається район. І саме завдяки старанням жителів, їхнім умілим рукам, натхненній праці, район живе, - зазначив у своїй промові голова райдержадміністрації Борис Мелашенко.

Зокрема, очільник сказав, що за підсумками за першого півряччя цього року за рейтинговими показниками соціально-економічного розвитку район зайняв восьме місце в області. У район надходять інвестиції, розвивається промисловість та сільське господарство, у школах, завдяки реформі освіти, з’являється нове сучасне обладнання, ремонтуються дороги, заклади культури та освіти, котельні бюджетних установи переводяться на використання твердих видів палива, створена Любецька ОТГ.

З цією поважною датою причетних до творення району, його історії та сьогодення привітали голова районної ради Роман Шупель, ріпкинський селищний голова Сергій Гарус, депутат районної ради Петро Головач.

Під час святкування за високі досягнення, багаторічну сумлінну працю працівники та ветерани промисловості, сільського господарства, освіти, медицини та інших галузей отримали почесні відзнаки обласного та районного рівня.

Зі сцени свої музичні привітання подарували присутнім вихованці та працівники ріпкинських дошкільних навчальних закладів «Веселка» та «Колосок», Ріпкинської школи мистецтв, районного центру дитячої та юнацької творчості, учні Ріпкинської гімназії та Ріпкинської ЗОШ I-III ступенів №2, артисти та музиканти району.

У фойє районного будинку культури до уваги присутніх розгорнулися виставки картин, декоративно-ужиткового мистецтва, виробів з бісеру тощо закладів Ріпок та майстрів району. Також діяла виставка фотоматеріалами з різних історичних подій району та видатних особистостей, присвячена 95-річчю Ріпкинському району.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 95-річчя від дня утворення Ріпкинського району Подяку голови Чернігівської обласної державної адміністрації оголошено:

Гайдамаці Василю Григоровичу, провідному інженеру з охорони і захисту лісу державного підприємства "Добрянське лісове господарство",

Данівській Ірині Богданівні, завідувачу терапевтичним відділенням комунального закладу "Ріпкинська центральна районна лікарня",

Крисі Анатолію Федоровичу, начальнику Ріпкинського районного відділу Державної служби надзвичайних ситуацій у Чернігівській області,

Руденок Валентині Михайлівні, завідувачу фермою товариства з обмеженою відповідальністю "Україна" с. Гучин,

Савенко Лідії Петрівні, завідувачу Вербівським сільським клубом Добрянської селищної ради.

За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток Ріпкинщини, активну громадську позицію та з нагоди 95-ї річниці утворення Ріпкинського району Почесною грамотою районної державної адміністрації нагороджено:

АЛЕКСІЄНКО Наталію Григорівну,

БУГАЯ Віктора Петровича,

ГАРУСА Анатолія Ахметовича,

ГОГОЛЯ Леоніда Миколайовича,

ДАВИДЕНКО Катерину Павлівну,

ЗАХАРЧЕНКО Тетяну Андріївну,

КАШИНУ Катерину Трохимівну,

КОВАЛЕНКА Володимира Івановича,

ЛЕСУНА Миколу Костянтиновича,

ОВЧИНКІНА Костянтина Олексійовича,

ПОЛОСЬМАКА Василя Івановича,

ПІНЧУК Зінаїду Михайлівну,

РОДИНЧЕНКА Олександра Анатолійовича,

СОЛОХНЕНКА Олександра Анатолійовича,

ТАТАРЕНКО Тамару Улянівну,

ЧАУСА Олександра Романовича,

ЧУБАК Олександру Миколаївну.
















































Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації