back

Матусі з Ріпкинщини отримали "пакунки малюка"

19 вересня 2018

Перші на Ріпкинщині "пакунки малюка" - одноразову натуральну допомогу при народженні дитини, отримала Яна Школа з Олександрівки, яка нещодавно стала мамою двійнят.

Вручив бебі-бокси матері новонароджених дівчаток - Анастасії і Вікторії сьогодні, 19 вересня, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Андрушко разом із заступником начальника управління соціального захисту РДА Валерієм Кононенком та головним лікарем комунального некомерційного закладу "Ріпкинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги" Вірою Семендяй.

- Це невеличке поповнення для сім’ї, допомога на перший час. Ви перша на Ріпкинщині, хто їх отримала, - зазначив Олександр Андрушко, вітаючи матусю з народженням діточок, та побажав усім міцного здоров’я.

Породілля подякувала за подарунки та сказала, що приємно, що родина отримала такі пакуночки, адже всі ці речі згодяться для малюків.

Пакунок немовляти складається з найнеобхіднішого для немовляти на першому місяці життя. Вага бебі-бокса – 14 кілограмів, навіть саму коробку можна використовувати як переносне ліжечко у перший місяць життя малюка – вона виготовлена із цупкого картону, всередині лежить матрац.

Усього в пакунку 30 товарів – підгузки, засоби для догляду за новонародженими, пелюшки, термометри для тіла та води, бавовняні шапочки, кілька боді, повзунки, комбінезончики, ковдра, прокладки для лактації, рушник, іграшка-брязкальце тощо.

Також цього дня управлінням соціального захисту населення Ріпкинської райдержадміністрації видано натуральну одноразову допомогу - «пакунок малюка» ще одній матусі Тетяні Яненко з Ріпок.

Надалі "Пакунки малюка" породілі отримуватимуть у пологовому будинку, а тим, хто вже виписався, - в управлінні соціального захисту населення РДА.














Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації