back

Тобі, Україно, пісні лебедині, тобі наше серце і наша любов

22 серпня 2018

З Днем народження, моя державо,

З святом тебе добрим і святим.

Нехай лине завжди тільки добра слава

Про мою країну звідусіль.

В читальному залі районної бібліотеки для дорослих сьогодні, 22 серпня, проведена літературно-музична композиція «Тобі, Україно, пісні лебедині, тобі наше серце і наша любов», присвячена 27-й річниці незалежності України.

- Краю мій рідний, земля колискова: із садками вишневими і солов’ями співучими, вербами кучерявими і джерелами чистими, дорогами тополиними і лелеками білокрилими. Це все Україна! І як її не любити!- такими словами розпочала захід ведуча Алевтина Жагловська. Вона читала прекрасні вірші про Україну Тараса Шевченка, Володимира Симоненка, Ліни Костенко та ін.

Шлях до державності України був довгим і тернистим. Протягом віків її намагалися знищити, зламати її волю, викорінити її мову, стерти пам’ять про її минуле. Наша держава ще дуже молода. Лише 27 років. Навіть з погляду людського віку це дуже мало, а з погляду вічності й поготів. А скільки всього сталося в житті нашої країни за цей час! Разом з завідуючою районним історико-краєзнавчим музеєм Оксаною Захаровою-Заборовською присутні на заході здійснили невеличкий екскурс у ті недалекі роки, коли наша країна таки виборола свою омріяну волю і як поступово розвивалася, кріпла, набувала сили і міці. Вона розповіла і про події Майдану, про Небесну Сотню, бойові дії за цілісність держави на сході України.

Хвилиною мовчання вшанували присутні світлу пам’ять тих, хто віддав свої життя за світле майбутнє Батьківщини.

Під час заходу лунали патріотичні пісні про Україну.

В читальному залі також оформлена розгорнута книжково-іллюстративна виставка «Є найсвятіше слово на землі: одне, високе, світле – Україна!», на якій представлені матеріали про Україну, її державні символи, Конституцію, художні твори про героїчне минуле нашого народу.

На закінчення заходу бібліотекар читального залу Алевтина Жагловська привітала всіх зі святом такими рядками:

Нехай ніхто не половинить,

Твоїх земель не розтина.

Бо ти єдина, Україно,

Бо ти на всіх у нас одна.








Відділ культури і туризму
районної державної адміністрації