back

Жителі Ріпкинщини взяли участь в експериментальному вишколі "Північна фортеця-2018"

27 червня 2018

Урочисто з оркестром сьогодні, 27 червня, у Ріпках зустрічали військовозобов’язаних району, що взяли участь у вишколі "Північна фортеця-2018" у Гончарівську.

З 13-го по 27 червня на полігоні у Гончарівську проходили тактичні навчання військових за новою системою територіальної оборони. Особливістю цих навчань стало те, що вперше в історії України, з використанням досвіду оборони країн Балтії та скандинавських держав їх проводили відразу для повного складу бригади територіальної оборони та за участі голів райдержадміністрацій.

Набути навичок територіальної оборони з Ріпкинського району на навчання прибуло 120 осіб на чолі з головою райдержадміністрації Борисом Мелашенком. Загалом в експериментальному вишколі "Північна фортеця-2018" взяли участь понад 3,5 тис. захисників.

Ріпкинську РДА на навчаннях, крім очільника Бориса Мелашенка, представляв головний спеціаліст відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту Петро Транківський.

У ротах контрдиверсійної боротьби, саперних, інженерно-технічних ротах, в групах секретно-документального забезпечення служби охорони державної таємниці та інших підрозділах відпрацьовували військові навички працівники освіти, РЕМу, пожежники, водії та інші – військовозобов’язані віком від 20 до 60 років.

Кращих військовозобов’язаних – учасників навчальних зборів відзначено грамотами та подяками.





















Ось деякі фото навчань «Північна фортеця-2018» з мережі «Фейсбук».












Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації