back

Хоббі, яке приносить гроші

02 серпня 2018

В рамках культурно-просвітницького проекту Чернігівського обласного центру зайнятості «Збережемо традиції предків», 31 липня у Ріпкинській районній філії відбувся семінар на тему: «Робимо м'які іграшки своїми руками» за участю молодої місцевої майстрині з виготовлення м'яких іграшок Жанни Зайцевої.

Заступник начальника відділу надання соціальних послуг Тетяна Середа представила майстриню присутнім та зазначила, що вона в свій час також перебувала на обліку у центрі зайнятості як безробітна. Майстриня має базову вищу освіту за спеціальністю менеджмент з організації персоналу та пропрацювала понад 10 років у відділі державної реєстрації актів цивільного стану на посаді провідного спеціаліста.

В період перебування на обліку майстриня вівдувала профінформаційні та профконсультаційні семінари з пошуку роботи, міні ярмарки вакансій, відвдувала підприємства з метою працевлаштування, але всі спроби виявилися марними. Після отримання повного спектру послуг служби зайнятості, майстриня змогла усвідомити свої особистісні інтереси, схильності, мотиви вибору професії і зрозуміти потреби на місцевому ринку праці, тобто послуги допомогли визначитися та змінити сферу своєї професійної діяльності. Маючи своє хобі з вигтовлення м'яких іграшок вона змогла перетворити на засоби додаткового заробітку.

Своїм виступом майстриня презентувала присутнім м'які іграшки власного виробництва та розповіла про те, що на сьогоднішній день одним із видів найпопулярнішого хобі є пошиття таких іграшок. Це дешево, оскільки їх можна виготовляти з старих речей або недорогих матеріалів. Крім того, пошив іграшок дає можливість відволіктися від бурхливого сьогодення та заспокоює. Власноручно виготолені іграшки можуть стати чудовим подарунком.

Також майстриня рекламує hand-made вигтовлених м'яких іграшок та здійснює реалізацію через різні сайти в мережі інтернет, що дає їй можливість отримати додатковий дохід від їх продажу.

Наприкінці заходу присутні жінки поділилися своїми враженнями від представлених виробів та подякували фахівцям районної філії за організовану з майстринею зустріч. А майстриня в свою чергу запропонувала для бажаючих провести майстер-клас по вигтовленню м'яких іграшок.








Ріпкинська районна філія
Чернігівського обласного центру зайнятості