back

Марафонець-візочник Сергій Шурута з Чернігова відвідав Ріпкинщину

02 серпня 2018

З Чернігова у Замглай сьогодні, 2 серпня, на інвалідному візку приїхав Сергій Шурута, спорстмен - марафонець. Його супроводжував лікар-реабілітолог, психіатр комунального закладу "Замглайський психоневрологічний інтернат" Ярослав Дудіч. Мета приїзду гостя - своїм прикладом показати підопічним закладу, що можна повноцінно жити, займатися спортом та перемагати, незважаючи на стан здоров’я та життєві обставини.

Зустріли його голова районної державної адміністрації Борис Мелашенко, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Андрушко та директор комунального закладу "Замглайський психоневрологічний інтернат" Сергій Могильний.

Марафонець-візочник поспілкувався з колективом і підопічними Замглайського психоневрологічного інтернату. Спинальник-візочник Сергій Шурута - спортсмен, учасник багатьох марафонів і напівмарафонів в Україні і за кордоном. Сергій неодноразово бував у Польщі, Молдавії, Білорусі.

- Сильна духом людина, герой нашого часу, борець, у якого можна вчитися жити, - так представив Сергія Шуруту лікар-реабілітолог Ярослав Дудіч.

Сергій розповів свою історію. У візку вже 22 роки. Завжди займався спортом, ще в школі - боротьбою, лижними перегонами займався три роки професійно, мріяв стати професійним спортсменом. Відслужив у армії, навчався в педінституті на факультеті фізвиховання. Проте хвороба прикувала його до візка. Але чоловік не впав духом. Заочно закінчив педагогічний інститут у Чернігові, але вже історичний факультет, на який перевівся перед операцією, так як розумів, що викладати фізичне виховання школярам за станом здоров'я вже не зможе. Далі - диплом з відзнакою юриста Міжрегіональної Академії управління персоналом і робота юрисконсультом в одній з організацій Чернігова. Наразі він працює інженером по охороні праці в автосервісі, займається громадською діяльністю - заступник із питань спорту голови обласної громадської організації інвалідів «Інтеграція». Проживає в Чернігові з батьком.

Вже 12 років активно займається спортом. За плечима у чернігівця сотні кілометрів, які він проїхав на візку, беручи участь у марафонах різних рівнів, починаючи з обласних та закінчуючи міжнародними. Має купу нагород та медалей, які з радістю продемонстрував присутнім. Його візок обладнаний спеціальним механічним пристроєм за аналогією з велосипедом, але крутити його треба руками. Про свої подорожі Сергій охоче розповідає, показує фотографії та відео.

- Я по життю - оптиміст. Змагання заряджають енергією і наповнюють життя сенсом. Нас підтримують, але за нас ніхто нічого не зробить. Тільки ми зробимо і буде результат! - ділиться спортсмен.

Вихованці закладу, на згадку, подарували Сергію вироби, виготовлені власноруч, та сфотографувалися з марафонцем.

Сергій не зупиняється на досягнутому, опановує нові види спорту. Попереду у спортсмена нові дистанції та нові вершини, которі, без сумніву, будуть досягнуті.

Сергій Шурута своїм прикладом доводить, що можна жити повноцінним життям і не впадати у відчай. Такі люди, потрапивши у складні життєві обставини, прагнуть до освіти, домагаються результатів і перемог у різних заняттях, від них іде позитивна енергетика.




















Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації