back

Операція «ПЕРЕВІЗНИК»!

31 липня 2018

З метою забезпечення безпеки перевезень пасажирів, небезпечних вантажів і багажу, попередження аварійності на автомобільному транспорті загального користування в літній період на території Чернігівської області, в період з 20 липня 2018 року до особливого розпорядження проводиться комплекс цільових заходів «Перевізник». Він спрямований на дотримання перевізниками вимог ПДР та Правил перевезення пасажирів.

Особлива увага приділяється попередженню фактів керування транспортом у стані сп’яніння, з технічними несправностями, переобладнаних авто з порушенням норм та стандартів України, а також експлуатації транспортних засобів, що своєчасно не пройшли обов’язковий технічний контроль. Окрім того, поліцейські проводять інструктажі та профілактичні бесіди з перевізниками щодо дотримання вимог чинного законодавства, правил дорожнього руху та особливостей експлуатації транспорту в зимовий період.

Так, з початку заходів, поліцейськими СРПП Ріпкинського ВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області оглянуто понад 30 одиниць пасажирського транспорту, виявлено 12 порушень законодавства, допущених водіями та перевізниками, відносно яких складено 12 відповідних адміністративних матеріалів, 4 з яких - за перевезення пасажирів понад встановлену заводом-виготовником кількість.

Незважаючи на заходи, що вживаються правоохоронцями щодо профілактики аварійності на пасажирському автотранспорті, стан безпеки пасажирських перевезень потребує додаткової уваги.

Поліцейські і надалі перевірятимуть маршрутні транспортні засоби та відповідно реагуватимуть у разі виявлення правопорушень.


За повідомленням Ріпкинського ВП ЧВП
ГУНП в Чернігівській області