back

Нарада з керівниками правоохоронних структур району

30 травня 2018

Голова райдержадміністрації Борис Мелашенко сьогодні, 30 травня, провів чергову нараду з керівниками правоохоронних органів та силових структур щодо ситуації в районі.

Керівники поінформували про заходи, здійснені підрозділами протягом тижня щодо забезпечення правопорядку в районі.

Юрій Іванішев, начальник Ріпкинського ВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області, повідомив, що надзвичайних подій під час святкування останнього дзвоника в школах району не відбулось. На території Любецької ОТГ співробітниками поліції зафіксовано факт крадіжки лісу. Особи, винні у скоєнні цього злочину, встановлені.

Анастасія Симоненко, начальник Ріпкинського відділення Чернігівської місцевої прокуратури, поінформувала про винесення вироків 2-м особам, які вчинили тяжкі злочини та засуджені до позбавлення волі строком на 9 років. Наразі співробітники відділу займаються пошуком позовів.

Т.в.о. військового комісара Ріпкинського районного військового комісаріату Андрій Ященко доповів, що весняний призов на строкову службу закінчився. Призовники відправлені у військові частини. Повідомив про стан відбору громадян на військову службу за контрактом. Надав інформацію щодо підготовки до проведення навчань з територіальної оборони та звернув увагу на необхідності вжиття додаткових заходів з боку сільських і селищних рад щодо оповіщення військовозобов’язаних.

У продовження обговорюваного питання голова РДА Борис Мелашенко висловив занепокоєння станом оповіщення військовозобов’язаних, які залучаються до участі в навчаннях. Він наголосив на необхідності вжиття скоординованих дій районного військового комісаріату та виконавчих комітетів органів місцевого самоврядування. Голова РДА звернувся до правоохоронних органів щодо підтримки у вирішенні питання про притягнення до відповідальності осіб, які порушують законодавство. Зі свого боку Борис Мелашенко пообіцяв особисто провести бесіди з деякими сільськими та селищними головами про необхідність бездоганного виконання завдання по проведенню навчальних зборів з територіальної оборони.

Анатолій Криса, начальник Ріпкинського РВ УДСНС України в Чернігівській області, повідомив, що протягом тижня сталася пожежа в смт Добрянка, під час якої загинула людина. Також, горіла суха трава в Любечі, хвойний покрив в лісі поблизу с. Пристороні. Масштаби останньої пожежі були значними, тому були задіяні додаткові сили. Пожежа була оперативно погашена.

В свою чергу Олександр Андрушко, перший заступник голови РДА, поцікавився участю місцевої пожежної команди в смт Добрянка по гасінню пожежі, під час якої загинула людина. Наголосив на тому, що необхідно відпрацювати питання взаємодії добрянської МПК з районним відділом УДСНС та провести додаткове розслідування щодо неоперативного вирішення цим підрозділом питань гасіння пожеж в селищі Добрянка.

Сергій Городний, заступник начальника відділу прикордонної служби «Задеріївка» Чернігівського прикордонного загону, поінформував, що протягом тижня ознак порушення державного кордону на ділянці відповідальності підрозділу не було. Зафіксовано 2 факти порушення прикордонного режиму. Спільно зі співробітниками прикордонної служби Республіки Білорусь був проведений моніторинг державного кордону. Заступник начальника поінформував про повеневу ситуацію на річці Дніпро вода на 80% спала. Співробітники відділу проводять профілактичні бесіди щодо правил дотримання прикордонного режиму з відпочиваючими, потік яких збільшився.

На закінчення наради голова райдержадміністрації Борис Мелашенко надав окремі доручення її учасникам та наголосив на важливості виконання поставлених завдань.










За повідомленням головного спеціаліста по взаємодії
з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи
апарату районної державної адміністрації