back

Урочисте закриття районного етапу гри «Сокіл» («Джура»)

05 травня 2018

Урочисте закриття І (районного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») відбулося сьогогдні, 5 травня, у селі Задеріївка на території колишньої загальноосвітньої школи.

В рамках цих змагань також проведено районний етап гри «Джура-прикордонник».

«Джура-Прикордонник» - військово-патріотична гра, заснована відділом Національно-патріотичного виховання Мiнiстерства молоді та спорту, спільно з Міністерством освіти та науки і Державною прикордонною службою України, для дітей і молоді з прикордонних районів України. Гра створена на основі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») з додатковими компетенціями, корисними при охороні державного кордону України.

Три дні поспіль на молодь чекала насичена програма. П'ятеро роїв та сорок юних джур (зброєносці козацької старшини) крокували строєм, долали смугу перешкод, показували знання з першої долікарської допомоги, стріляли із пневматичної зброї, перетягували линву, штовхали 16-кілограмові гирі, відповідали на тестові питання зі знання історії Чернігівщини, а також дивували своїми талантами на звання кращих нащадків козацького роду.

В церемонії нагородження взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Андрушко і начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту РДА, головний суддя І (районного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») Леонід Багмут.

«З кожним роком ця гра набуває все більшої популярності, – звернувся до юних козаків та козачок перший заступник голови РДА Олександр Андрушко. – Сподіваюся, що в наступному році кількість команд та учасників збільшиться, а навички, які ви отримали під час цих змагань, в подальшому стануть вам у нагоді».

І ось урочиста мить – нагородження роїв-переможців.

У грі «Джура-Прикордонник» на першому місці - рій «Булат» Ріпкинської гімназії.

«Нащадки козаків» Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 та «Олешнянські отамани» Олешнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, набравши однакову кількість балів посіли друге-третє місце, а черверте-п'яте місце розділили, також набравши однакову кількість балів, «Відчайдухи» Любецької ЗОШ І-ІІІ ступенів та «Побратими козаків» Добрянської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

У І (районному) етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») Любецький рій «Відчайдухи» посів третє місце, рій «Булат» із Ріпкинської гімназії – друге, а перше місце та Кубок переможця отримав рій «Нащадки козаків» Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2.

В індивідуальному заліку у конкурсі "Стрільба" серед юнаків та дівчат найбільшу кількість балів набрала Анастасія Примаченко із рою «Нащадки козаків» Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2. Серед юнаків, набравши однакову кількість балів, найкращими стали - Ігор Конашевич із «Відчайдухів» Любецької ЗОШ І-ІІІ ступенів та Віталій Іванченко із рою «Булат» Ріпкинської гімназії.

У конкурсі "Збірка та розбірка автомата Калашникова" найкращий результат отримав Олексій Михайлов із рою «Побратими козаків» Добрянської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

У силових змаганнях "Штовхання гирі" найкращим став Олександр Войтешенко із рою «Олешнянські отамани» Олешнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Усі переможці нагороджені грамотами відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Ріпкинської районної державної адміністрації. Команда Ріпкинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 «Нащадки козаків» представлятиме Ріпкинський район в обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), який розпочнеться з 12 травня та проходитиме у таборі «Юний турист» у с. Количівка Чернігівського району.




















Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації