back

Ветерана органів внутрішніх справ Івана Примаченка з Ловині привітали з 90-річчям

24 квітня 2018

Сьогодні, 24 квітня, свій 90-річний ювілей святкує ветеран органів внутрішніх справ, житель села Ловинь Іван Васильович Примаченко.

З нагоди цього свята до Івана Васильовича з найщирішими побажаннями, квітами та подарунками завітали заступник голови районної державної адміністрації Світлана Тризна, заступник голови районної ради Світлана Ткаченко, начальник Ріпкинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Анатолій Тужик, голова Ріпкинської районної організації ветеранів України Ірина Вольська-Баскевич, ловинський сільський голова Леонід Примаченко та інспектор з кадрового забезпечення Ріпкинського відділення поліції Чернігівського відділу поліції Головного управління національної поліції в Чернігівській області Тетяна Гуріна.

- Щиро вітаємо з поважним ювілеєм, ваші роки – це багатий досвід. Низько вам вклоняємося за ваш внесок у захист нашої держави та в мирному житті, а також при виконанні службових обов’язків, - привітала ювіляра заступник голови РДА Світлана Тризна та вручила спільну Почесну грамоту голови районної державної адміністрації та голови районної ради за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, значний вклад у зміцнення законності і правопорядку та з нагоди 90-річчя від дня народження.

Іван Васильович заслуговує на неабияку повагу. Ще з дитинства із захопленням сприймав людей у міліцейській формі. Під час Другої світової війни втратив батьків та старшого брата. У далекому 1948 році він розпочав дійсну службу в лавах армії у м. Сміла Черкаської області та здобув військову спеціальність. Після закінчення з відзнакою офіцерських курсів, у званні лейтенанта він продовжив військову службу у групі радянських військ у 37 механізованому полку у Німеччині на посаді замполіта роти.

Незабаром, у зв'язку із скороченням політпрацівників армії у званні старшого лейтенанта Івана Примаченка звільнено у запас. У 1957 році став головою виконкому Ловинської сільської ради. Через три роки, після об'єднання з Олешнянською радою, здав свої повноваження та пішов працювати у Ріпкинський райвідділ міліції спочатку - черговим, а потім - на оперативій службі. 15 років свого життя він відав правоохоронній системі, працювавши дільничним інспектором міліції Ріпкинського районного відділу внутрішніх справ. Тоді на його обслуговуванні було 6 сільських рад, а це 22 населених пункти. "За цей період змінив три мотоцикли,"- згадує Іван Васильович.

За бездоганну службу неодноразово заохочувався державними та відомчими нагородами, нагороджений орденами "Знак пошани" та "За мужність". У своїй професійній "колекції" має знак "Відмінник міліції", іменний годинник "Слава", подарований у 1975 році МВС колишнього СРСР як кращому дільничному інспектору міліції, який до речі, й досі безперебійно працює. На заслужений відпочинок пішов у званні полковник міліції, яке йому присвоєно позачергово за заслуги перед Батьківщиною та вклад у зміцнення законності і правопорядку.

Нині Іван Васильович у домі проживає сам, опікується ним дочка Галина, яка проживає в Чернігові та часто навідується до батька в село.

Він є легендою та прикладом для теперішніх працівників поліції. Перебуваючи на відпочинку, Іван Васильович продовжує підтримувати дружні зв’язки з колишніми колегами. Тому представниця Ріпкинського відділення поліції подякувала за службу та побажала заслуженому ветерану здоров’я, миру, а також ще довгих років життя.




















Відділ організаційної роботи, інформаційної
діяльності та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації