back

Сергій Сергієнко: Розтавання снігового масиву на Ріпкинщині практично завершене, звідси великої води вже не чекаємо

04 квітня 2018

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко на борту гелікоптера спецавіазагону ДСНС України здійснив обліт території Чернігівщини. Особливу увагу під час моніторингу ситуації було приділено Придніпров’ю (Любеч, Радуль), а також територіям біля річок Десна, Білоус та Стрижень у м. Чернігові та Чернігівському районі.

Розтавання снігового масиву на Ріпкинщині практично завершене, звідси великої води вже не чекаємо, — прокоментував Сергій Сергієнко. — Проте руйнування льодового покриву на Дніпрі ще триває, що загрожує суттєвими коливаннями рівня води. Відповідні служби постійно тримають ситуацію у полі свого зору і готові будь-якої хвилини прийти на допомогу населенню у випадку значного підвищення рівня води.

За словами заступника голови облдержадміністрації, у Департаменті з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА створено відповідний матеріальний резерв, а в підрозділах МЧС підготовлені до оперативного використання додаткові плавзасоби, помпи, насоси, інші засоби для швидкого усунення й мінімізації наслідків повені.

З неменшою увагою спостерігають за змінами в природі й у Семенівському, Новгород-Сіверському, Сосницькому, Козелецькому районах області. Десна та її притоки, що протікають цими територіями у разі великого водопілля можуть підтопити або й відрізати від дорожнього сполучення низку сіл у названих районах.

За даними Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА середні та великі річки області в найближчі 5-8 діб звільняться від льодового покриву — на них продовжиться подальший розвиток весняної повені 2018 року.

Зважаючи на різке потепління, проходження на території області весняної повені залишається під контролем. І вже на найближчу п’ятницю намічено черговий обліт можливих проблемних ділянок.

 

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.