back

Громада зібралась на схід села у Неданчичах

30 березня 2018

Про здобутки та напрацювання, які має громада говорили сьогодні, 30 березня, загальних зборах громадян Неданчицької сільської ради.

До сходів громади долучився голова районної державної адміністрації Борис Мелашенко.

На порядку денному - звіт сільського голови Олександри Пігор про роботу сільської ради у 2017 році, основні завдання на 2018 рік та звіт про проведену роботу за 2017 рік депутата районної ради Андря Костюченка.

Як зазначила Олександра Пігор, на території сільської ради проживає 606 осіб, в тому числі 335 пенсіонерів, 60 дітей та зареєстровано 324 домогосподарства. На сьогодні в Неданчицькій громаді діють загальноосвітня школа I-II ступенів, в якій навчається 25 учнів, 3 магазини, поштове відділення, залізнична станція, відділення інспекторів прикордонної служби "Неданчичі", ФАП, бібліотека та будинок культури. При сільській раді працює комунальне господарство, яке надає послуги перукаря та швачки.

Сільська рада допомагає одиноким громадянам похилого віку при оформленні субсидій, допомоги на придбання твердого палива, надає матеріальну допомогу жителям громади, які опинились в складних життєвих обставинах, а також - на поховання, на лікування, батькам, діти яких знаходяться у зоні АТО, призовникам, ветеранам війни, до ювілеїв тощо.

За кошти сільської ради у 2017 році встановлено бетонний паркан на центральному кладовищі та біля сільського клубу, закуплено будівельні матеріали для утеплення сільського клубу, звукопідсилюючу апаратуру, реставровано пам'ятники, проведено вуличне освітлення по деяких вулицях у Неданчичах, у ФАП придбано твердопаливний котел та опалювальна система.

В цьому році сільська рада планує продовжити встановлення вуличного освітлення у Неданчичах, у Рудні та Новій Рудні, у залі сільського клубу заміну вікон та дверей, завершити реконструкцію водопровідної мережі по вул. Тітова, зробити поточний ремонт ФАПу у Мекшунівці, продовжити встановлення парканів, ремонт доріг, зпилювання аварійних дерев та ліквідацію стихійних звалищ.

Голова райдержадміністрації Борис Мелашенко розповів присутнім про досягнення району за 2017 рік.

Далі він зупинився на новому у законодавстві України, зокрема розповів про те, що невдовзі молоко другого сорту - те, яке збирали у домогосподарствах, прийматися не буде. Згідно з угодою про асоціацію з ЄС, переробні підприємства більше не зможуть купувати продукт у селян, лише у спеціалізованих фермерських господарствах. Також з цього року Україна зобов’язалася сортувати все сміття за видами матеріалів, розділяти його на придатне для повторного використання, для захоронення та небезпечне. Очільник району наголосив на необхідності організації вивозу сміття, акцентував увагу на необхідності розроблення перспективного плану села.

Наостанок голова РДА повідомив приємну для громади новину - є домовленість та підготовлені всі необхідні документи для встановлення вежі мобільного оператора зв’язку для обслуговування Неданчицької сільської ради. Адже це одне з найважливіших питань, вирішення якого жителі вже давно чекають.













Відділ організаційної роботи, інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації