back

Зарплата «в конверті» - перепона економічному розвитку

17 жовтня 2011

В умовах реформування економіки створюється новий прошарок роботодавців, бізнес яких ґрунтується на приватній власності. Намагаючись отримати прибуток з найменшими витратами та користуючись напруженістю на ринку праці, деякі з них використовують працю найманих працівників.
Оплата праці – право кожного громадянина України, що гарантоване Конституцією. Отримуючи її нелегально, ухиляючись від оподаткування, суспільство завдає значної шкоди місцевому бюджету та державним цільовим фондам, від фінансування яких залежить діяльність установи бюджетної сфери: лікарні, школи, підтримка та забезпечення мало захищених верств населення. Податківці Ріпкинщини проводять активну масово-роз’яснювальну роботу серед платників податків: під час надання консультаційних послуг, при проведенні заходів – семінарів, зустрічей з керівниками трудових колективів, бухгалтерами підприємств, засідань «круглого столу», телефонних зв’язків «гаряча лінія» з метою упередження появи такого явища, як зарплата «в конверті». Фахівці податкової попереджують про відповідальність, що передбачена для керівників та приватних підприємців за навмисне ухилення від сплати податків та порушення норм законодавства щодо нарахування і виплати заробітної плати.
«Шановні громадяни! Будьте чесними перед Державою та надавайте кожному працівнику законне право на працю у цивілізованих умовах!»