back

Вшанування памяті педагога-просвітительки Софії Русової в Олешні

01 жовтня 2015

30 вересня голова райдержадміністрації Борис Мелашенко взяв участь у заходах з нагоди вшанування пам’яті відомої педагога-просвітительки Софії Русової. В присутності науковців, краєзнавців, педагогів та студентів вищих навчальних закладів з Києва та Чернігова, працівників відділу освіти райдержадміністрації, педагогів та учнів школи, депутата обласної ради Івана Чауса керівник району виконав почесну місію – відкрив погруддя Софії Русової, встановленого у вестибюлі Олешнянської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. С.Ф.Русової.

У своєму виступі Борис Володимирович наголосив: «Ми пишаємося нашою славетною землячкою Софією Русовою і впевнені, що педагоги Ріпкинщини, всі ми будемо гідними продовжувачами її справи. Почесним і дуже відповідальним для нас є те, що традиційне для нашого району освітянське свято виходить на всеукраїнський рівень і коло його учасників стає ще більшим. Тому сьогодні особливі слова вдячності я адресую всім причетним до відродження, збереження і примноження спадщини видатної особистості – Софії Федорівни Русової.».

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятних знаків – щойно відкритого та знаку, що знаходиться на Майдані ім. С.Ф.Русової в центрі села Олешня. Педагоги та учні школи на знак вдячності подарували гостям святковий концерт.

Відділ інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації