back

Заробітну плату отримуйте офіційно

09 серпня 2011

Діяльність податкових органів спрямована не лише на здійснення контролю за надходженням податкових платежів до бюджету, а й на дотримання платниками податків податкового законодавства, упередження правопорушень у цій сфері.
Серед численних порушень чинного законодавства, які встановлюють перевірки податківців, є нелегальні трудові відносини та виплата неофіційної заробітної плати найманим працівникам, з якими не укладено трудові договори. Тому працівники ДПІ у Ріпкинському районі активно сприяють легалізації трудових відносин.
З 01.04.2011р.-30.09.2011 року мінімальна заробітна плата становить 960,00 грн.
Станом на 01.08.2011року налічується 50 платників – юридичних осіб, у яких середньоарифметична заробітна плата найманих працівників нижче розміру законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати.
За січень - липень 2011 року з метою забезпечення надходжень до бюджету податку з доходів фізичних осіб ДПІ у Ріпкинському районі проведено 61 документальну перевірку в результаті яких до бюджету мобілізовано 17,7 тис.грн.
За 7 місяців 2011 року легалізовано 60 найманих працівників та залучено до державної реєстрації як СГ-фізичних осіб 46 громадян. Дані дії дали змогу додатково мобілізувати до місцевого бюджету 4,84 тис. грн податку з доходів фізичних осіб та 5,42 тис. грн. єдиного податку від підприємницької діяльності. В липні місяці 2011 року легалізовано 3 найманих працівників (3 - неоформлені продавці) та залучено до оподаткування 3 СГ-фізичні особи (3 - торгівельна діяльність).
Якщо підприємець бере Вас на роботу, але при цьому не уклав з Вами договір, то Ваша трудова діяльність фактично є не легалізованою.
Звертаємо увагу найманих працівників на те, що приховування реальної зарплати або ж виплата її, в так званих, «конвертах» безпосередньо відобразиться і на вашій майбутній пенсії. Замисліться над цим. У ДПІ у Ріпкинському районі за телефоном 2-11-28 платники податків можуть повідомити про факти отримання заробітної плати у “конвертах”.
Вибір робити Вам.