back

Працює податкова міліція

09 серпня 2011

Працівниками відділу податкової міліції Чернігівської МДПІ спільно з працівниками відділу ветеринарної міліції УМВС України в Чернігівській області, в ході відпрацювання оперативної інформації щодо незаконного виготовлення з метою подальшої реалізації в торгівельній мережі продуктів харчування, було виявлено "підпільний цех" по виготовленню сиру. В ході перевірки було встановлено, що в господарській будівлі, громадянин Грузії встановив обладнання для виготовлення сиру "Сулугуні".
На момент перевірки дана особа в зазначеному приміщенні здійснювала господарську діяльність по виготовленню та закопчуванню сиру. Встановлено, що вказана діяльність проводилась без попереднього отримання жодних дозвільних документів, передбачених чинним законодавством України.
Згідно пояснень громадянина Грузії він займається прийманням молока у місцевого населення, яке він переробляє у сир, закопчує його в разі необхідності, та реалізує на ринках м. Києва.
За результатами перевірки складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 107 КУАП (Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог).
Під час огляду приміщення цеху податківці виявили та вилучили з незаконного обігу сировину та готову продукцію на загальну суму близько 8,0 тис. грн. Проводиться подальша перевірка.
Працівниками відділу податкової міліції Чернігівської МДПІ, при відпрацюванні Щорського району в м. Щорс, Чернігівської області було встановлено факт зберігання та реалізації аудіовізуальних творів без захисних контрольних марок встановленого зразка.
За результатами перевірки вилучено 56 лазерних дисків на загальну суму близько 2,3 тис. грн. на яких відсутні голографічні захисні контрольні марки маркування упаковок аудіовізуальних примірників.
На упаковках вилучених примірників дисків зазначено, що вони виготовлені на території Російської Федерації та відсутні контрольні марки для маркування аудіовізуальних творів та фонограм дозволяючих використання даних творів на території України, тобто дані диски мають ознаки незаконного ввезення на територію України.