back

В районі відбувся обласний навчально-освітній семінар для директорів центрів СССДМ

06 грудня 2010

25 листопада 2010 року пройшов обласний навчально-освітній семінар для директорів центрів СССДМ щодо впровадження нових технологій соціальної роботи із сім’ями, діти яких можуть бути повернуті з державних закладів у біологічні сім’ї, де розглядалися питання:
1.Ознайомлення з роботою Замглайської філії Ріпкинського районного центру СССДМ.
2. Забезпечення доступу територіальної громади до соціальних послуг: досвід і проблеми.
3. Співпраця аграрного професійно-технічного училища і районного центру СССДМ по підготовці випускників закладу із числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, до самостійного життя.
5. Розвиток соціальної інфраструктури Ріпкинського району.
6. Система роботи центру із сім’ями, діти яких перебувають у державних закладах і можуть бути повернуті в біологічні родини. Роль районної Міжвідомчої комісії з питань попередження насильства в сім’ї у запобіганні соціальному сирітству.
7. Взаємодія служби у справах дітей і центру по вирішенню проблем соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
8. Співпраця центру СССДМ та відділу у справах молоді та спорту з питань здійснення заходів із попередження насильства в сім’ї.
9. Взаємодія центру і управління праці та соціального захисту населення у сфері соціального захисту різних категорій клієнтів.
В роботі семінару брали участь заступник директора Чернігівського обласного ЦСССДМ Н.Кононенко, начальник відділу організаційно-правової та кадрової роботи Чернігівського обласного ЦСССДМ О.Старовойт, директор Чернігівського обласного центру матері та дитини “Батьки й дитина разом” О.Філіпська, директор Чернігівського обласного центру соціально-психологічної допомоги І.Коливошко, директор обласного соціального гуртожитку м. Ніжин А.Лук’яненко, директори районних центрів СССДМ, заступник голови районної державної адміністрації з гуманітарних і політико-правових питань А.Булда, працівники служби у справах дітей, відділу у справах сім’ї, молоді і спорту райдержадміністрації.
Проводила семінар в.о.директора районного центру СССДМ Л.Сидоренко, підводив підсумки заступник голови районної державної адміністрації з гуманітарних і політико-правових питань А.Булда.