back

Районна конференція “Велика Перемога – тріумф патріотизму, героїзму воїнів фронту і тилу”

26 квітня 2010

20 квітня 2010 року в районному Будинку культури відбулася районна конференція “Велика Перемога – тріумф патріотизму, героїзму воїнів фронту і тилу”. В її проведенні брали участь учні та вчителі Ріпкинської гімназії, Ріпкинської № 2, Замглайської та Любецької ЗОШ І-ІІІ ст., ветерани війни, директор Ріпкинського народного історико-краєзнавчого музею А. Жагловський, районний військовий комісар В.Лузан, члени районної ради організації ветеранів України на чолі з головою О.Чаусом. На конференції були також присутні начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації І.Атрощенко, працівники відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськими організаціями і засобами масової інформації апарату райдержадміністрації, відділу культури і туризму, освіти райдержадміністрації, призовники та їхні батьки, представники трудових колективів районного центру, місцевих ЗМІ.
На конференції розглядалися питання наступного змісту:
1. Велика Перемога – тріумф високого патріотизму, героїзму воїнів фронту і тилу.
2. Наш край в роки Великої Вітчизняної війни.
3. Полководці Великої Вітчизняної війни.
4. Збережемо славні традиції нашого війська. Тут же відбулися урочисті проводи призовників та вручення їм наказів земляків.
Своїми спогадами з присутніми поділився ветеран Великої Вітчизняної війни М.Іногда.
Крім того всі вищезгадані школи та Ріпкинська гімназія представляли свої літературно-музичні композиції, присвячені Великій Вітчизняній війні.
Проводив конференцію та підводив її підсумки заступник голови райдержадміністрації з гуманітарних і політико-правових питань О.Родинченко.